Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιά τρόφιμα δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

psigeio

Αν και όλοι μας θεωρούμε ότι συντήρηση τροφίμων σημαίνει ψυγείο, υπάρχουν ωστόσο τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να αποθηκεύονται σ' αυτό, διότι χάνουν την ποιότητά τους.

Αν και είναι ασφαλή να τα καταναλώσουμε, η γεύση και η υφή τους θα επηρεαστεί αρνητικά.

Πατάτες και γλυκοπατάτες
Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, επειδή σε θερμοκρασία κάτω από 7 °C το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και προκαλεί στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και μια σκούρα όψη, όταν μαγειρεύονται.

 

organic-life
 

Μέλι
Το μέλι κρυσταλλώνει (ζαχαρώνει) γρήγορα στο ψυγείο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, µπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, βυθίζοντας το γυάλινο δοχείο που περιέχει ζεστό νερό, μέχρι να γίνει πάλι ρευστό με απαλή υφή.

Μπισκότα
Μην αποθηκεύετε τα μπισκότα στο ψυγείο, εάν δεν περιέχουν κρέμα ή γέμιση κρέμας. Θα μπαγιατέψουν πιο γρήγορα και θα χάσουν σύντομα την ποιότητά τους.

Φιστικοβούτυρο
Διαβάστε την ετικέτα για το φιστικοβούτυρο που αγοράζετε. Μερικές εταιρείες βιολογικών προϊόντων στη συσκευασία τους συνιστούν ότι το προϊόν απαιτεί ψύξη. Το φιστικοβούτυρο πρέπει να αποθηκεύεται σε καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Ντομάτες
Οι ντομάτες χάνουν τη γεύση τους και την ποιότητά τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι να τις τοποθετήσουμε σε μια μεγάλη επιφάνεια π.χ. ταψί, χωρίς όμως να τις στοιβάξουμε τη μία πάνω στην άλλη.

Ψωμί
Το άμυλο που περιέχεται στο ψωμί με την ψύξη κρυσταλλώνει δίνοντάς του μια πιο σκληρή υφή και ξεραίνεται, που σημαίνει ότι έχει χάσει την υγρασία του.

Κρεμμύδια
Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, αφού εντός ψυγείου ευνοείται η μούχλα. Θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα ανοικτό δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από πατάτες, όπου διατηρούνται για έναν μήνα. Στο ψυγείο, βέβαια, διατηρούνται 1-2 μήνες, αλλά να έχετε υπ' όψιν ότι αλλάζει η γεύση τους. Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, διότι τα αέρια που εκπέμπουν τα δύο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.

Ζεστό φαγητό
Μη βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο σας. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου το πολύ μέχρι 2 ώρες, έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.