Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εστία μολύνσεων και ασθενειών τα... βρόμικα νύχια

nixia

Τα νύχια είναι ένα ευαίσθητο εξάρτημα του δέρματος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα και που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αφήνουμε παραμελημένο και στην...τύχη του.

Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο κάλος και στην ομορφιά που προσδίδουν τα περιποιημένα νύχια σε έναν άνδρα ή μια γυναίκα, αλλά μιλάμε για θέμα υγιεινής. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να προστατεύσουμε τα νύχια μας και την υγεία μας;

Σύμφωνα με ανάρτηση στο iatropedia.gr τα βρώμικα νύχια είναι εστία μικροβίων και πολλές φορές είναι υπεύθυνα για ασθένειες όπως το παράσιτο του οξύουρου, το γνωστό σε όλους σκουλήκι του εντέρου. Αλλά δεν είναι μόνο ο οργανισμός μας που κινδυνεύει από τα ακάθαρτα νύχια αλλά και τα ίδια τα νύχια μας και η γύρω από αυτά περιοχή.

Είναι συχνό το φαινόμενο τα νύχια τόσο τον χεριών όσο και των ποδιών να μολύνονται από ακαθαρσίες και βρομιές και να πρήζεται το δέρμα και να πονάμε. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, χρειάζεται γιατρός για να μας ανακουφίσει.

 

organic-life
 
 

Ο Νο 1 κανόνας καθαριότητας είναι το κόψιμο των νυχιών. Τα νύχια πρέπει να κόβονται και να διατηρούνται κοντά σε μήκος και φυσικά να πλένονται με νερό και σαπούνι. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι γυναίκες που διατηρούν στην πλειοψηφία τους μακρύτερα νύχια.

Τα μακρυά νύχια αποτελούν πηγή μόλυνσης αφού από κάτω τους συσσωρεύονται περισσότερες ακαθαρσίες και μικρόβια από ότι στα κοντά νύχια. Υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια που βοηθούν να πλένουμε τα νύχια μας από την κάτω τους πλευρά.

Τα νύχια μας είναι ουσιαστικά η προέκταση των άκρων μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα τρώμε. Και φυσικά όχι γιατί είναι ...γρουσουζιά όπως έλεγαν παλιά, αλλά για κάτι πολύ πιο απλό. Τα νύχια των χεριών μας για παράδειγμα είναι το πρώτο σημείο του σώματος που έρχεται σε επαφή με οτιδήποτε αγγίζουμε ή ακουμπάμε.

Άρα όταν αγγίξουμε κάτι βρώμικο, το οποίο θα συσσωρευτεί κιόλας κάτω από το νύχι και μετά εμείς βάλουμε το δάχτυλο στο στόμα και δαγκώσουμε τότε άμεσα τα μικρόβια ή οι βρομιές μπαίνουν στο στόμα μας. Επίσης και αυό το παθαίνουν συχνά εκείνοι που τρώνε τα νύχια τους, τραυματίσουμε το νύχι ή την ευαίσθητη γύρω περιοχή, τότε τα μικρόβια θα εισχωρήσουν και από την πληγή.

Το ίδιο θα πρέπει να γνωρίζουν και εκείνοι που έχουν το κακό συνήθειο να τρώνε τις παρωνυχίδες, τα πετσάκια και γενικά τη γύρω από τα νύχια περιοχή. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν τραβάμε μια παρωνυχίδα διότι είναι και αυτό επικίνδυνο. Η μολύνσεις είναι το πιο απλό πράγμα να πάθουμε.

Οι γυναίκες που πηγαίνουν να τους φτιάξουν τα νύχια σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς, θα πρέπει να απαιτήσουν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν πάνω τους να έχουν αποστειρωθεί (εάν είναι δυνατόν και μπροστά τους). Χρησιμοποιημένα εργαλεία ισοδυναμούν με μόλυνση διότι οι αμυχές που θα γίνουν στο δέρμα θα είναι “θύρες ανοιχτές” για τα μικρόβια.

Εάν τελικά με κάποιο τρόπο μολυνθούν τα νύχια μας θα πρέπει πάντα να επισκεπτόμαστε τον γιατρό και να μας δίνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.