Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα συμπτώματα του καρκίνου του στήθους στους άντρες

08-karkinos

Συνήθως  όταν σκεφτόμαστε καρκίνο του στήθους, ο νους μας πάει στις γυναίκες. Και όμως σε ποσοστό 1/% η ασθένεια χτυπάει τους άντρες και μάλιστα είναι πολύ πιο επικίνδυνος, κυρίως επειδή τα αρσενικά αγνοούν την ύπαρξη του και δεν είναι διαδεδομένος ο προληπτικός έλεγχος του στήθους όσο στις γυναίκες.

Ο καρκίνος του στήθους στους άνδρες μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία, αλλά συνήθως συμβαίνει στην ηλικία μεταξύ των 60 και 70. Πολλά από τα σημάδια και τα συμπτώματα εμφάνισης του, είναι κοινά με αυτά στις γυναίκες.

Τα σημάδια όμως αυτά, συχνά αγνοούνται και δε δίνεται η απαιτούμενη βαρύτητα, λόγω του ότι οι άντρες δεν περιμένουν ότι μπορεί να προσβληθούν από αυτόν, θεωρώντας τον ως αποκλειστικά γυναικεία ασθένεια.

Σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου του στήθους στους άντρες:
Ογκος στο στήθος: Η εμφάνιση μάζας/εξογκώματος κάτω από τη θηλή, είναι το πρώτο σημάδι εμφάνισης του καρκίνου. Πολύ σπάνια μπορεί να παρατηρηθεί και στα δυο στήθη, αλλά συχνότερα παρατηρείται στο αριστερό.

Αλλαγή στις θηλές. Αντιστροφή ή ανάκληση της θηλής είναι επίσης ένα συχνό σύμπτωμα. Οποιοδήποτε εξόγκωμα ή ευαισθησία δεν πρέπει να αγνοηθεί. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις εμφάνισης του καρκίνου στο στήθος, εμφανίζεται στη θηλή, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει μεγάλη μάζα ιστών στους άντρες και επειδή συνήθως ο όγκος τοποθετείται στο κέντρο της περιοχής.   

Σε αντίθεση με το γυναικείο καρκίνο του μαστού, πολύ σπάνια θα παρατηρηθεί αποκόλληση της θηλής ή αίμα.

Άλλες ανωμαλίες: Κάθε ζάρα ή πτύχωση του δέρματος απαιτεί προσοχή. Ερυθρότητα, αίσθημα ζεστασιάς με την αφή ή ευαισθησία  πιθανόν επίσης να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι και χρίζει προσοχής.

Συμπτώματα τα οποία πιθανόν να μην υποδουλώνουν καρκίνο του στήθους στους άντρες:
Όπως και στις γυναίκες, η πλειοψηφία των όγκων μπορεί να είναι καλοήθεις και να μη συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι η γυναικομαστία, παρατηρείται αύξηση της μάζας και εμφανίζονται όγκοι στο στήθος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτά τα σημάδια είναι αβλαβή, αλλά το καλύτερο είναι να έχουν ελεγχτεί.

Πρέπει να τονιστεί πως εάν εμφανιστούν σημάδια ή συμπτώματα καρκίνου του στήθους, πρέπει απαραίτητα να εξεταστούν το συντομότερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν αντιμετωπιστεί από την αρχή, τα επίπεδα θνησιμότητας είναι πολύ μικρά και οι ασθενείς ζουν πολλά χρόνια.

Ανδρες που έχουν ιστορικό καρκίνου του στήθους στην οικογένεια και έχουν ασυνήθιστα επίπεδα ορμονών, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.