Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο θηλασμός προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών

08-thilasmos-m

 

Ο θηλασμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών μιας γυναίκας κατά τα δυο τρίτα περίπου, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην «American Journal of Clinical Nutrition».

Τα συμπεράσματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη για τα οφέλη του θηλασμού, που έχουν ήδη τεκμηριωθεί σε προηγούμενες έρευνες, όσον αφορά λόγου χάρη την προστασία που παρέχει από τον καρκίνο του μαστού.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 493 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών και τις σύγκριναν με 472 υγιείς γυναίκες ίδιας ηλικίας. Κάθε γυναίκα ερωτήθηκε για το πόσα παιδιά είχε και για πόσο χρονικό διάστημα είχε θηλάσει το καθένα από αυτά.

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν θηλάσει για τουλάχιστον 13 μήνες ήταν 63% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν έναν όγκο στις ωοθήκες, σε σχέση με εκείνες που είχαν θηλάσει για λιγότερο από εφτά μήνες.

Όσο περισσότερα τα παιδιά που είχε μια γυναίκα και όσο μεγαλύτερο το συνολικό χρονικό διάστημα του θηλασμού, τόσο μεγαλύτερη η προστασία της, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι μητέρες με τρία παιδιά που είχαν θηλάσει συνολικά 31 μήνες ή περισσότερο, μείωναν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά 91% συγκριτικά με εκείνες που είχαν θηλάσει λιγότερο από δέκα μήνες.


 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.