Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα σπερματοζωάρια γερνάνε μετά τα 35 έτη ηλικίας
11-paidi
 
Μην το καθυστερείτε συμβουλεύουν τώρα οι επιστήμονες, τους άνδρες που σκοπεύουν, κάποια στιγμή, να αποκτήσουν παιδιά, αφού όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο μειώνεται η αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών.
 
Προσδιορίζεται μίλιστα, ότι η ηλικία των 35 είναι εκείνη κατά την οποία τα σπερματοζωάρια αρχίζουν να γερνάνε
 
Αν και οι επιστήμονες γνώριζαν ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και η γενικότερη ποιότητα του σπέρματος παίζουν ρόλο στην πιθανότητα σύλληψης, μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν άμεσες ενδείξεις ότι η ηλικία του άνδρα έχει πρακτική σημασία.
 
Οι ενδείξεις όμως προέκυψαν έπειτα από μία εκτεταμένη επιδημιολογική μελέτη σε δείγμα 12.500 ζευγαριών που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί με κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
 
organic-life
 
Η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων αποκάλυψε ότι η πιθανότητα σύλληψης πέφτει όταν ο υποψήφιος πατέρας έχει ηλικία άνω των 35 ετών.
 
Παράλληλα δε, αυξάνεται και ο κίνδυνος αποβολής. Και ενώ για τα έμβρυα που προέρχονταν από άνδρες ηλικίας κάτω των 30, η πιθανότητα αποβολής του εμβρύου ήταν περίπου 10%, για τα έμβρυα που προέρχονταν από σαραντάρηδες οι πιθανότητες αποβολής έφταναν ή και ξεπερνούσαν το 35%.
 
Όπως απέδειξε και η εργαστηριακή εξέταση των σπερματοζωαρίων, μετά την ηλικία των 35 εμφανίζονται βλάβες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου.


 
 
 
 

 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.