Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η γυμναστική προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

biologika_treksimo

Η συστηματική γυμναστική μπορεί να ελαττώνει γενικώς τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη και ειδικά τον κίνδυνο να παρουσιάσει ένας άνδρας σοβαρή μορφή της νόσου, σύμφωνα με μελέτη.

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Veterans Affairs του Ντάρχαμ της Βορείου Καρολίνας και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS).

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Λάιονελ Λ. Μπανέζ, αξιολόγησαν 307 άνδρες, οι οποίοι θα υποβάλλονταν σε βιοψία προστάτη, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο που θα αξιολογούσε το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητάς τους.

 

 

organic-life
 

Με βάση τις απαντήσεις τους, οι άνδρες χωρίσθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: καθιστικοί, ήπια δραστήριοι, μετρίως δραστήριοι και πολύ δραστήριοι.

Όσοι από αυτούς ήταν μετρίως ή πολύ δραστήριοι διέτρεχαν κατά 53% λιγότερες πιθανότητες να δουν θετικό αποτέλεσμα στη βιοψία τους, σε σύγκριση με όσους διήγαν καθιστική ζωή ή ήταν ήπια δραστήριοι.

 

 

 

Απ’ όσους εξάλλου διαγνώστηκαν τελικά με καρκίνο του προστάτη, όσοι γυμνάζονταν συστηματικά είχαν κατά 13% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από επιθετικές μορφές της νόσου, δηλαδή από υψηλού βαθμού κακοήθειας όγκους οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν και να εξαπλωθούν γρήγορα.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η γυμναστική είναι ωφέλιμη για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, ελαττώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες θανάτου από τη νόσο.

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.