Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κίνδυνος καρδιοπάθειας ανάλογα με την ομάδα αίματος

11-kardia


Σημαντικά υψηλότερα ποσοστά προστασίας έναντι της εκδήλωσης καρδιοπαθειών απολαμβάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος A, B και AB.

Σύμφωνα με το healthpress.gr μια έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology», πιο ευάλωτοι σε καρδιοπάθειες είναι όσοι ανήκουν στην ομάδα AB, καθώς έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες έναντι της ομάδας O.

Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, ότι σε ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα αίματος B ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 11% και στην ομάδα A, κατά 5%.

 

organic-life

Σύμφωνα με τον καθηγητή Lu Qi, από το Harvard School of Public Health στη Βοστόνη, είναι καλό να γνωρίζουν οι άνθρωποι την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Αν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως καλή διατροφή, άσκηση και αποχή από το κάπνισμα.

Η έρευνα δεν εξέτασε γιατί οι διάφορες ομάδες αίματος φαίνεται να συνδέονται με διαφορετικό κίνδυνο καρδιοπάθειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τον καθηγητή Qi, η ομάδα αίματος είναι πολύπλοκη, επομένως μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που θα έπρεπε να διερευνηθούν.

 

Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι ότι η ομάδα AB έχει συνδεθεί με φλεγμονές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη βλάβη των αρτηριών. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ομάδα αίματος A συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.