Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ρύπανση ενδέχεται να συρρικνώνει το πέος

04-i-ripansi-endexetai-peos

Επιστήμονες από την Ουαλία ανακάλυψαν ότι το μέγεθος του πέους στις αρσενικές βίδρες μειώνεται εξαιτίας της ρύπανσης των υδάτων και ισχυρίζονται ότι το εύρημά τους μπορεί να εξηγεί ανάλογα προβλήματα στους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες από το Πρόγραμμα Ενυδρίδων του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ που μελέτησαν αυτά τα συμπαθή θηλαστικά του νερού, εκτιμούν ότι η αιτία της συρρίκνωσης του πέους τους είναι συνηθισμένα χημικά που διαταράσσουν το ενδοκρινικό (ορμονικό) σύστημα.

Όπως εξήγησαν σε ντοκιμαντέρ του BBC, οι αναλύσεις τους κατέδειξαν μείωση στο μέγεθος του οστού που έχουν στο πέος τους οι αρσενικές βίδρες (ή ενυδρίδες) και ορισμένες άλλες αλλαγές, οι οποίες «δημιουργούν ερωτηματικά» για το μέλλον τους.

«Μας εξέπληξε η μείωση στο βάρος του πεϊκού οστού», δήλωσε η δρ Ελίζαμπεθ Τσάντουϊκ, επικεφαλής του προγράμματος στο Κάρντιφ. «Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».

Το νέο εύρημα φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τους ενδοκρινικούς διαταράκτες - τα συνθετικά χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ευρέως διαδεδομένων αντικειμένων και μπορεί να διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα, οδηγώντας σε πλήθος δεινών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή έκθεσή τους, που συσχετίζει τους ενδοκρινικούς διαταράκτες με προβλήματα υγείας, όπως η κρυψορχία στα αγόρια, η μειωμένη γονιμότητα στις γυναίκες, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη, τα αναπτυξιακά νευρολογικά προβλήματα, το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας στα παιδιά, καθώς και ο καρκίνος του θυρεοειδούς.

Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες είναι εκατοντάδες. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι φθαλικές ενώσεις, η δισφαινόλη Α και πολλά άλλα χημικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή δεκάδων ευρείας χρήσης προϊόντων – από παιχνίδια, συσκευασίες των τροφίμων και πιστωτικές κάρτες έως ζιζανιοκτόνα, ηλεκτρονικά και γυαλιά ηλίου.

Οι ερευνητές του Κάρντιφ εκτιμούν ότι οι ενδοκρινικοί διαταράκτες, οι οποίοι μολύνουν τα γλυκά νερά όπου ζουν οι ενυδρίδες, είναι υπεύθυνοι για την συρρίκνωση των οργάνων αναπαραγωγής τους.

Εκφράζουν επίσης υπόνοιες ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους ανθρώπους και μπορεί να εξηγεί, έστω εν μέρει, γιατί αυξάνονται διαρκώς τα αγόρια που γεννιούνται με κρυψορχία, η υπογονιμότητα στους άντρες λόγω μειωμένου όγκου σπερματοζωαρίων και η γέννηση ατόμων με δυσμορφίες στα γεννητικά όργανα.

«Άνθρωποι και ζώα εκτίθενται καθημερινά σε κοκτέιλ χημικών ουσιών, ορισμένες από τις οποίες θα μπορούσαν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε η κυρία Γκουέν Λάιονς, διευθύντρια του οργανισμού CHEM Trust, ο οποίος πρεσβεύει ότι ορισμένα χημικά υπονομεύουν την υγεία και τη ζωή, και πρέπει να εντοπισθούν για να αντικατασταθούν από ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Σημειώνεται ότι πολλά θηλαστικά διαθέτουν ένα οστό στο πέος τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους ανθρώπους.

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας...

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.