Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η άσκηση στα παιδιά δρα και κατά του διαβήτη
athlisi

Η συστηματική άσκηση έχει πολλά ψυχολογικά και σωματικά οφέλη για το παιδί, συμβάλλοντας επίσης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, κ.ά.


Η συστηματική μέτρια σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα, το ποδήλατο κλπ έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, διότι λειτουργεί τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά κατά του σακχαρώδους διαβήτη.
 
 
organic-life
 
Πρόσφατη έρευνα ανέφερε ότι μόλις 20-40 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα για 13 εβδομάδες μπορούν να βελτιώσουν παράγοντες κινδύνου για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά, όπως: αντίσταση σε ινσουλίνη, μείωση σπλαχνικού λίπους και παχυσαρκίας, καλύτερη φυσική κατάσταση και επομένως καλύτερη υγεία.

Τα τελευταία χρόνια, ο τύπου 2 διαβήτης έχει αυξηθεί κατά πολύ σε παιδιά και εφήβους. Η παγκόσμια αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας πιστεύεται ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η υγιεινή διατροφή και οι υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής είναι μια ισχυρή άμυνα εναντίον της νόσου.
 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης έχει την τάση να αυξάνεται ανά τον κόσμο τόσο στους ενήλικες, αλλά και στα παιδιά. Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από την ασθένεια και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να υπερδιπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.





 
 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.