Διαφήμιση
Διαφήμιση
15 τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεση σας
20-eutixia
 
Διώξτε το άγχος και νιώστε πιο ευχάριστα με απλούς τρόπους. Η αισιοδοξία δεν απαιτεί επένδυση σε χρήμα, αλλά σε χρόνο. Αφιερώστε λοιπόν, χρόνο στον εαυτό σας, ακολουθώντας 15 συμβουλές αισιοδοξίας.
 
Επιλέξτε τροφές που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης, όπως άπαχο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, σολομό, σαρδέλες, σκουμπρί και φρέσκο τόνο.
 
Καταναλώστε -με μέτρο- ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια, τα μη καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας.
 
Μην αφήνετε τον οργανισμό σας να αφυδατωθεί. Πιείτε νερό και καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες νερού.
 
Πιείτε καφέ. Μελέτη έχει δείξει ότι η κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών καφέ ημερησίως, σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε γυναίκες.
 
Κάντε έναν περίπατο ή πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά. Ο φρέσκος αέρας αποφορτίζει από το άγχος της ημέρας.
 
Η σωματική άσκηση αυξάνει την έκλυση ενδορφινών στον εγκέφαλο, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και γι' αυτό ονομάζονται και «ορμόνες της ευτυχίας».
 
Κοιμηθείτε σωστά. Ο ύπνος μειώνει τα επίπεδα του άγχους και παρέχει ενέργεια.
 
Κάντε μικρά δώρα στον εαυτό σας, όπως ένα ψυχαγωγικό βιβλίο ή μία θεατρική παράσταση.
 
Προγραμματίστε μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις. Αλλάξτε παραστάσεις και δημιουργήστε μία ευχάριστη προσδοκία.
 
Ασχοληθείτε με την καθαριότητα του σπιτιού. Μελέτη δείχνει ότι μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης.
 
Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας και ακονίστε το μυαλό λύνοντας ένα σταυρόλεξο.
 
Ντυθείτε με ρούχα και χρώματα που σας κάνουν να νιώθετε ευχάριστα.
 
Δείξτε την ευγνωμοσύνη σας σε κάποιον γνωστό ή φίλο, ο οποίος σας βοήθησε σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε.
 
Τηλεφωνήστε σε κάποιον φίλο σας με τoν οποίο έχετε να μιλήσετε πολύ καιρό.
 
Μην ξεχνάτε να μετράτε τα θετικά που κάνατε την εβδομάδα που πέρασε. Μη βυθίζεστε σε αρνητικές σκέψεις, νομίζοντας πως όλα πάνε στραβά.
 
Διώξτε μακριά κάθε δυσάρεστη σκέψη και γελάστε δυνατά
- Μην ξεχνάτε να γελάτε! Αφήστε πίσω κάθε δυσάρεστη σκέψη και γελάστε δυνατά με τους φίλους σας. Μελέτες δείχνουν ότι το έντονο γέλιο βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου λόγω της έκκρισης ενδορφινών. Οι ερευνητές παρατήρησαν εθελοντές οι οποίοι παρακολουθούσαν αστείες τηλεοπτικές σειρές και μη χιουμοριστικά προγράμματα.
 
- Μετρούσαν, παράλληλα, την αντίστασή τους σε ελαφρύ πόνο. Οταν δημιουργούσαν συνθήκες πόνου, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν μια δύσκολη άσκηση πριν και μετά την παράσταση, για να διαπιστωθεί αν το γέλιο βοήθησε στην αντιμετώπιση του πόνου. Μόλις 15 λεπτά γέλιου αύξαναν το επίπεδο αντίστασης στον πόνο κατά 10% περίπου. Τα ουδέτερα, μη αστεία προγράμματα δεν είχαν επίδραση στην καταπράυνση του πόνου, ούτε η παρακολούθηση δράματος.
 
- Καθοριστικό ρόλο στην αντίδραση διαδραματίζουν οι ενδορφίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των νευρώνων, μειώνοντας τα σημάδια σωματικού πόνου και του ψυχολογικού στρες. Οι ενδορφίνες εκλύονται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, προκαλώντας αίσθημα ευφορίας. Κατά τη διάρκεια του γέλιου, η έκλυσή τους γίνεται από την άσκηση μυών, την οποία προκαλεί η εκπνοή χωρίς ανάσα.
 


 

 

 Περισσότερα νέα Υγείας...

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.