Τί να κάνετε για να μη μυρίζει το κουνουπίδι στο μαγείρεμα |
![]() Μόλις αγοράσατε το βιολογικό σας κουνουπίδι και είσαστε έτοιμοι να το μαγειρέψετε. Η έντονη όμως μυρωδιά που πολλές φορές ελκύει, σας προβληματίζει…
Τί μπορείτε να κάνετε για να την περιορίσετε ;
Ρίξτε μέσα στο νερό μια ποσότητα γάλατος και η μυρωδιά θα μειωθεί στο ελάχιστο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:
Η κατανάλωση κουνουπιδιού, έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία μας, καθώς τα 100 γραμμάρια κουνουπιδιού αποδίδουν μόλις 26 θερμίδες και το 60% της βιταμίνης C που χρειάζεστε ημερησίως, ενώ είναι επίσης γνωστό πως έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Tips. Καλό είναι να το μαγειρεύετε στον ατμό, διαφορετικά χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Εάν όμως επιλέξετε να το βράσετε, κάντε το για λίγα λεπτά και όχι για πολύ ώρα…
|