Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ποδηλασία στα 50 αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
10-podlato
 
Οι μεσήλικες άντρες που κάνουν πολύ ποδήλατο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
 
Επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL), πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη έως σήμερα κλινική μελέτη για τις επιδράσεις της ποδηλασίας στην υγεία, επιστρατεύοντας 5.200 ποδηλάτες, οι 2.000 εκ των οποίων είχαν ηλικία άνω των 50 ετών.
 
Όπως ανακάλυψαν, οι 50άρηδες που έφταναν ή υπερέβαιναν τις 9 ώρες ποδηλασίας την εβδομάδα, είχαν πενταπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν προστατικό καρκίνο απ’ ό,τι ήταν το αναμενόμενο.
 
Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS), υπολογίζει ότι κάθε άντρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να διαγνωστεί με τη νόσο.
 
Η ποδηλασία δεν φάνηκε να σχετίζεται με την υπογονιμότητα ή τη στυτική δυσλειτουργία, σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση.
 
Όμως η συσχέτισή της με τον καρκίνο του προστάτη δημιουργεί έναν νέο, απρόσμενο κίνδυνο για τους άντρες που χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους ή για όσους κάνουν ποδήλατο με τις ώρες στο γυμναστήριο.
 
«Τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υποδεικνύουν απ’ ευθείας συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη και του όγκου της ποδηλασίας στους άντρες ηλικίας άνω των 50 ετών», γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «JournalofMen’sHealth».
 
Και συνεχίζουν: «Η συσχέτιση αυτή παρέμεινε στατιστικώς σημαντική όταν ελήφθησαν υπ’ όψιν βασικές συμβάλλουσες συνιστώσες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας».
 
Όπως σημειώνουν στο άρθρο τους, είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την ποδηλασία με τον προστατικό καρκίνο, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν μελέτες που να παρέχουν ενδείξεις για τον πιθανό αιτιολογικό μηχανισμό πίσω από αυτή τη συσχέτιση.
 
Η ποδηλασία έχει από χρόνια συσχετισθεί και με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των όρχεων στους νεαρούς άντρες.
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.