Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα 10 τρόφιμα που προστατεύουν από το Alzheimer
09-alzheimer
 
Με τη νόσο του Alzheimer να κάνει όλο και περισσότερο έντονη την παρουσία της, η οποία μάλιστα εκδηλώνεται σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, Αμερικάνοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα πρόγραμμα διατροφής με τις δέκα ομάδες τροφίμων, τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο.
 
Το πρόγραμμα διατροφής MIND, χωρίζει τα τρόφιμα σε 15 ομάδες, οι 10 εκ των οποίων ωφελούν την υγεία του εγκεφάλου και πρέπει να αποτελούν κορμό της διατροφής και οι πέντε την βλάπτουν και πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωσή τους.
 
24-organic-life
 
 
Σύμφωνα με το περιοδικό Alzheimer’s & Dementia που εκδίδει η Εταιρεία Νόσου Alzheimer των ΗΠΑ, όσοι ακολουθούσαν αυστηρά το πρόγραμμα, είχαν 53% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την ασθένεια, ενώ όσοι δεν ήταν και τόσο τυπικοί, είχαν μεωμένες πιθανότητες κατα 35%.
 
Τα ωφέλιμα τρόφιμα είναι τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα άλλα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα διάφορα είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, φράουλες), τα διάφορα είδη φασολιών, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, τα πουλερικά, το ελαιόλαδο και το κρασί.
 
Τα επιβλαβή τρόφιμα είναι τα κόκκινα κρέατα, το βούτυρο, η μαργαρίνη, τα τυριά και τα κάθε είδους γλυκίσματα, τηγανητά και πρόχειρα φαγητά.
 
Η δίαιτα συνιστά τουλάχιστον τρεις μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, μία σαλάτα και ένα είδος βραστού λαχανικού την ημέρα, μαζί με ένα ποτηράκι κρασί.
 
Επίσης συνιστά σχεδόν καθημερινά ως σνακ λίγους ξηρούς καρπούς, ενώ τα φασόλια πρέπει να καταναλώνονται μέρα πάρα μέρα, τα πουλερικά και τα μούρα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και τα ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 
Από τα επιβλαβή τρόφιμα, το βούτυρο πρέπει να περιοριστεί σε λιγότερο από μία κουταλιά την ημέρα, ενώ τα τυριά, τα τηγανητά και τα πρόχειρα φαγητά πρέπει να καταναλώνονται σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.