Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το φαγητό το βράδυ, ύποτο για καρκίνο του μαστού
22-karkinos-mastou
 
Το φαγητό το βράδυ, πιθανόν να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, αναφέρει μια νέα μελέτη.
 
Σύμφωνα με την επιθεώρηση Cancer, Epidemiology Biomakers and Prevention, επιστήμονες από το Κέντρο Καρκίνου Moores του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, ύστερα από μελέτη σε 2.212 γυναίκες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως όσο περισσότερες ώρες περνούσαν το βράδυ νηστικές, τόσο καλύτερα ρυθμισμένα ήταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, γεγονός που συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού.
 
24-organic-life
 
Όπως έδειξε η μελέτη, για κάθε 3 πρόσθετες ώρες που μεσολαβούσαν ανάμεσα στο βραδινό και στο πρωινό γεύμα, οι εθελόντριες είχαν 4% χαμηλότερα μέσα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παθολογική γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c).
 
Ολοένα περισσότερες μελέτες συσχετίζουν την αυξημένη HbA1c (δείκτης σαχκάρου τους τελευταίους 2-3 μήνες ), με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων, στους οποίους ανήκουν έξι στους δέκα καρκίνοι του μαστού.
 
Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι το σάκχαρο αίματος (η γλυκόζη, δηλαδή) τροφοδοτεί την ανάπτυξη των παθολογικών κυττάρων, ενώ η ινσουλίνη (η ορμόνη που διασπά τη γλυκόζη) την διεγείρει.
 
Εάν τα ευρήματα αυτά επιβεβαιωθούν από άλλες μελέτες, η σύσταση για παρατεταμένη αφαγία το βράδυ μπορεί να προστεθεί στις ισχύουσες διατροφικές οδηγίες, ανέφεραν οι ερευνητές.
 
Έως ότου γίνει αυτό, καλό είναι να φροντίζουμε να τρώμε το βραδινό μας μέχρι τις 8-9 το βράδυ και από κει και πέρα να μένουμε νηστικοί έως το πρωί", συνέστησε η επικεφαλής της μελέτης δρ Ρουθ Πάτερσον.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.