Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάθεσαι σταυροπόδι ; Δες τί μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σου
07-stauropodi
 
Οι πιο πολλοί άνθρωποι όταν κάθονται σε μια καρέκλα, προτιμούν να σταυρώνουν τα πόδια τους. Πρακτική, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες καλό θα ήταν να… αποφεύγεται.
 
Όταν καθόμαστε λοιπόν σταυροπόδι, έχουμε τις παρακάτω επιπτώσεις:
 
organic-life
 
 
Φλεβίτιδα
Η αντιαισθητική φλεβίτιδα, προκαλείται από τη συγκέντρωση αίματος στα πόδια που κάνει τις φλέβες να πρήζονται, να μελανιάζουν και πολλές φορές να σπάνε.
 
Αν και η κυριότερη αιτία είναι η ορθοστασία, εν τούτοις και το σταυροπόδι μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση τους, λόγω της επιπλέον πίεσης που ασκείται στο πίσω μέρος των ποδιών.
 
Μούδιασμα
Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν κάθεστε για πολύ ώρα σταυροπόδι, μουδιάζουν τα πόδια σας. Γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι ασκείται πίεση στο περονιαίο νεύρο, με αποτέλεσμα το μούδιασμα των άκρων.
 
balloon-tsantes
 
 
Αρτηριακή πίεση και υγεία της καρδιάς
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007 στην επιθεώρηση Blood Pressure Monitoring υπέδειξε ότι το σταύρωμα των ποδιών συσχετίζεται με μικρή άνοδο της αρτηριακής πίεσης, επιβεβαιώνοντας τα πρώτα ευρήματα που είχαν υποστηρίξει τη θεωρία αυτή.
 
Ωστόσο, η επίδραση στην αρτηριακή πίεση δεν θεωρείται τόσο σημαντική ώστε να συμβάλει στην εκδήλωση καρδιαγγειακών επιπλοκών μακροπρόθεσμα.
 
Το σταύρωμα των ποδιών συνεπάγεται μεγαλύτερη ροή αίματος προς την καρδιά, οπότε καλό είναι να το αποφεύγουν άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.