Διαφήμιση
Το ξύλο στα παιδιά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα
27-ksilo 
 
Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο έλεγαν οι παλιοί, θέλοντας να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να συνετίσουν τα παιδιά.
 
Και ενώ στιγμιαία φαίνεται πως το ξύλο λειτουργεί ως μέσον πειθαρχίας, στην ουσία έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τα παιδιά γίνονται πιο απείθαρχα, αντικοινωνικά και σε βάθος χρόνου αναπτύσσουν επιθετικότητα.
 

organic-life
 
 
Τέλος εμφανίζουν ψυχολογικά προβλήματα και μαθησιακές δυσκολίες.
 
Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν ύστερα από έρευνα των πανεπιστημίων του Τέξας / Όστιν και του Μίσιγκαν, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Γκέρσοφ.
 
Οι ερευνητές ανέλυσαν 111 μελέτες σε βάθος 50 χρόνων και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στο Journal Οf Family Psychology.
 
«Το ξύλο φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που συνήθως θέλουν οι γονείς», δήλωσε ο ερευνητής 'Αντριου Γρόγκαν-Κέιλορ.
 
 
 
 
Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF το 2014, περίπου οκτώ στους δέκα γονείς (80%) διεθνώς δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να ρίξουν καμιά ξυλιά στα παιδιά τους, ενώ μερικές φορές αυτή η συμπεριφορά φθάνει σε σημείο κακοποίησης.
 
Μια προηγούμενη έρευνα του 2010 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που τρώνε λίγο ξύλο έως την ηλικία των έξι ετών, έχουν στη συνέχεια καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και αργότερα είναι πιο αισιόδοξα στη ζωή τους σε σχέση με όσα παιδιά δεν έχουν φάει ποτέ ξύλο από τους γονείς τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.