Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι σπόροι κουκουναριού θα σε κάνουν να αδυνατίσεις
11-sporoi 
 
Οι σπόροι κουκουναριού θα σε κάνουν να αδυνατίσεις.
 
Οι σπόροι κουκουναριού, αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο στο αδυνάτισμα, αφού σύμφωνα με μελέτη, συμβάλουν στον περιορισμό της όρεξης για φαγητό.
 
Αμερικάνοι επιστήμονες χορήγησαν σε γυναίκες λάδι που παράχθηκε από σπόρους κουκουναριών πεύκου και διαπίστωσαν ότι 30 λεπτά μετά τη χορήγηση αυξάνονταν τα επίπεδα δύο συγκεκριμένων ορμονών, τα οποία μειώνουν τη διάθεση για φαγητό.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ορμόνες που αυξάνονταν στο αίμα λόγω των σπόρων, ήταν η χολεκυστοκινίνη (CCK, αύξηση κατά 60%) και η GLP1 (glucagon-like peptide, αύξηση κατά 25%).
 
 
organic-life
 
Οι ορμόνες αυτές είναι που στέλνουν μηνύματα κορεσμού στον εγκέφαλο.
 
Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, οι σπόροι των κουκουναριών περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία καταστέλλουν την όρεξη.
 
Στις 18 από τις παχύσαρκες γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι σπόροι προκαλούσαν αίσθηση μείωσης της όρεξης τουλάχιστον κατά 29% και η μείωση της πρόσληψης φαγητού ήταν της τάξης του 36%.
 
Η αύξηση των ορμονών που μειώνουν τη διάθεση για φαγητό κρατούσε 4 ώρες και το υψηλότερο σημείο αύξησής τους ήταν στα 30 λεπτά μετά τη λήψη του λαδιού.
 
 
Το σημαντικό είναι πως ο περιορισμός της όρεξης γινόταν με φυσικό τρόπο, χωρίς φάρμακα, ωστόσο οι επιστήμονες τόνισαν ότι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε στην κατανάλωσή τους καθώς οι σπόροι αυτοί είναι πλούσιοι σε θερμίδες.
 
Ενώ σημείωσαν επίσης ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών τέτοιοι σπόροι πεύκων, όπως είναι ο άγριος, ο ήμερος, ο μαύρος, ο κορεάτικος κ.λπ. και δεν έχει ελεγχθεί αν όλοι προκαλούν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα.
 
 
 
 
 
 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.