Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιές είναι οι πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου
30-karkinos
 
Η εμφάνιση καρκίνου, ολοένα γίνεται και πιο συχνή στη σύγχρονη εποχή, με την κακή διατροφή, τη μόλυνση, το άγχος αλλά και τις συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία, να έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας.

Ποιες όμως είναι οι πιο επιθετικές / θανατηφόρες μορφές καρκίνου ;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Βρετανικό Γραφείο Στατιστικών (ONS), οι ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα ή τις ωοθήκες έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε διάστημα ενός έτους μετά τη διάγνωση σε σύγκριση με ασθενείς που έχουν εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη ή το μαστό.

Όπως θα περίμενε κανείς, η διάγνωση του καρκίνου σε τέταρτο στάδιο συνδέεται με τις λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης για όλους τους ασθενείς.

«Τα στατιστικά φανερώνουν ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μεγιστοποιεί τις πιθανότητες επιβίωσης για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους», δηλώνει ο Τζέιμι Τζένκινς, επικεφαλής αναλύσεων υγείας του ONS.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης είναι παρόμοιες για τα δύο φύλα για τις περισσότερες μορφές καρκίνου. Ωστόσο, οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν μετά τον ένα χρόνο (ποσοστό 62%) σε σύγκριση με τους άντρες (ποσοστό 75%).

Οι εξελίξεις στις μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας εξασφαλίζουν ότι οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες επιβίωσης σε διάστημα ενός έτους όσο οι υγιείς γυναίκες στο γενικό πληθυσμό. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες με καρκίνο προστάτη που λαμβάνουν διάγνωση πριν η νόσος φτάσει στο τέταρτο στάδιο.

Όσο για τα άτομα που εμφανίζουν κακόηθες μελάνωμα –την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος–, επωφελούνται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την διάγνωση σε αρχικό στάδιο. Η έγκαιρη διάγνωση (κακόηθες μελάνωμα πρώτου σταδίου) μπορεί να εξασφαλίσει έως και 100% πιθανότητες επιβίωσης.

Τα στοιχεία του ONS αφορούν εννέα συχνές μορφές καρκίνου: της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρου, των νεφρών, των πνευμόνων, του δέρματος (κακόηθες μελάνωμα), των ωοθηκών, του προστάτη και της μήτρας. Το υπό εξέταση δείγμα περιελάμβανε ασθενείς που διαγνώστηκαν μεταξύ 2012 και 2014 και αναζητήθηκε πόσοι από αυτούς τους ασθενείς ήταν ακόμη ζωντανοί στα τέλη του 2015.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα σε μορφές καρκίνου που διαγιγνώσκονται δύσκολα και στους υψηλούς δείκτες θνησιμότητας που συνδέονται με αυτές. Για παράδειγμα, αρκετοί ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα εκδηλώνουν αρχικά συμπτώματα που παραπέμπουν σε άλλες ασθένειες, οπότε είναι πιο πιθανό να καθυστερήσει η διάγνωση του καρκίνου, σε βαθμό που η νόσος έχει προχωρήσει αρκετά και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Μια άλλη μορφή καρκίνου που αναδεικνύεται σε σημαντικό κίνδυνο είναι ο καρκίνος των ωοθηκών. Οι πιθανότητες επιβίωσης σε διάστημα ενός έτους πέφτουν κάτω από το 50% εάν η νόσος έχει φτάσει στο τέταρτο στάδιο.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.