Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πόσο μέλι μπορείς να φας εάν κάνεις δίαιτα
07-meli 
Αν και υγιεινό, το μέλι θα παύει να ανήκει στα λεγόμενα «πρόσθετα σάκχαρα», τα οποία πρέπει γενικώς να τα καταναλώνεις με μέτρο και ειδικά όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα.
 
Οπως αναφέρει το medicalnews.gr, είναι εύκολο να ξεφύγεις με τις ποσότητες, ειδικά αν το προσθέτεις γενναιόδωρα στα smoothies, στα δημητριακά σου ή οπουδήποτε αλλού χωρίς να υπολογίζεις τη μερίδα.
 
Η γλυκιά γεύση του μελιού οφείλεται στη φρουκτόζη που περιέχει, ένα φυσικό σάκχαρο που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να σου προκαλέσει φούσκωμα ή φθορά στα δόντια.
 
24-organic-life
 
Από την άλλη, όταν το καταναλώνεις με μέτρο, το μέλι έχει πολλά οφέλη, κυρίως χάρη στα προβιοτικά και στα αντιοξειδωτικά που σου παρέχει και που δεν θα τα βρεις στη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη.
 
Σε γενικές γραμμές, τα πρόσθετα σάκχαρα ( στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα σάκχαρα των φρούτων ή του γάλακτος ), δεν πρέπει να αποτελούν πάνω από το 10% των θερμίδων που παίρνεις καθημερινά από τη διατροφή σου.
 
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά στις γυναίκες να μην καταναλώνουν πάνω από 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετα σάκχαρα την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε 24 γραμμάρια ζάχαρης.
 
Με βάση αυτή την οδηγία, καλό είναι να περιοριστείς σε 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι την ημέρα, εφόσον το μέλι είναι η μοναδική πηγή πρόσθετων σακχάρων στη διατροφή σου.
 
Η ποσότητα αυτή παρέχει 96 θερμίδες και 25,5 γραμμάρια ζάχαρης.
 
Εμείς θα σου προτείναμε να προτιμάς το βιολογικό μέλι, ως μια πιο υγιεινή επιλογή.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.