Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η γραβάτα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα μάτια
29-gravata 
 
Ασχημα τα νέα, κυρίως για όσους φορούν συχνά γραβάτα, αφού σύμφωνα με έρευνα, η αυξημένη και παρατεταμένη πίεση στο λαιμό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια.
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πιέζονται οι σφαγίτιδες φλέβες του λαιμού μας, οι οποίες είναι οι κυριότερες οδοί επιστροφής του αίματος από το κεφάλι στην καρδιά και έτσι αυξάνεται η πίεση στα μάτια.
 
Στο παραπάνω συμπέρασμα, κατέληξε έρευνα από οφθαλμίατρους στη Νέα Υόρκη, των ΗΠΑ. Στη μελέτη από τους 40 άνδρες που συμμετείχαν οι 20 είχαν γλαύκωμα και οι άλλοι 20 ήταν υγιείς.
 
24-organic-life
 
Οι ερευνητές μέτρησαν την πίεση στα μάτια των συμμετεχόντων όταν φορούσαν γραβάτα που ήταν σφικτή στο λαιμό, σε σημείο ενοχλητικό γι αυτούς. Επίσης έκαναν τις ίδιες μετρήσεις όταν έβγαζαν τη γραβάτα και το κολάρο του πουκαμίσου τους ήταν ανοικτό.
 
Έπειτα από σειρά μετρήσεων διαπιστώθηκε ότι το 70% των υγιών ανδρών και το 60% αυτών που είχαν γλαύκωμα, παρουσίαζαν αυξημένη πίεση στα μάτια όταν φορούσαν γραβάτα που τους έσφιγγε στο λαιμό. Ενώ όταν την έβγαζαν η πίεση κατέβαινε στις φυσιολογικές τιμές.
 
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι σφικτά δεμένες γραβάτες είναι άκρως επικίνδυνες για τον άνδρα καθώς αυξάνουν την ενδοφθαλμική πίεση.
 
Οι ερευνητές θυμίζουν ότι περίπου το 1% των ανδρών άνω των 50 ετών παρουσιάζουν γλαύκωμα και μία τέτοια κατάσταση, επιδεινώνει αρνητικά την αντιμετώπιση του γλαυκώματος, ενώ προδιαθέτει και στη δημιουργία βλάβης στα οπτικά νεύρα ακόμα σε όσους δεν έχουν γλαύκωμα.
 
Συμβουλεύουν μάλιστα τους άνδρες που πρέπει, ή θέλουν να φορούν γραβάτα να την δένουν χαλαρά και να μην τη σφίγγουν στο λαιμό τους.
 
Ειδικά όσοι είναι παχύσαρκοι ή έχουν χοντρό λαιμό και αναγκάζονται να φορούν πολλές ώρες τη μέρα γραβάτα
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.