Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μήπως είσαι εθισμένος / η στο σεξ ; Ποιά τα συμπτώματα
06-sexadd 
 
Σεξ και εθισμός. Ποια η διαφορά από το μου αρέσει το σεξ και τα απολαμβάνω, από το… είμαι εθισμένος / η σε αυτό. Γιατι, ναι, ο εθισμός στο σεξ είναι ασθένεια και μάλιστα με σοβαρές επιπλοκές
 
Όπως αναφέρει topontiki.gr, o εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχαναγκαστική τάση που ωθεί το άτομο να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό την επίτευξη του ίδιου είδους ικανοποίησης που νιώθει ένας αλκοολικός από ένα ποτό ή ένας εθισμένος στον τζόγο από ένα τυχερό παιχνίδι.
 
24-organic-life
 
Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και (αυτο)καταστροφική κατάσταση. Όπως κάθε άλλη εξάρτηση, επηρεάζει την ψυχική υγεία του εξαρτημένου, τις προσωπικές του σχέσεις, την ποιότητα της ζωής του και την προσωπική του υγεία και ασφάλεια. Οι ειδικοί εκτιμούν, μάλιστα, ότι πρόκειται για έναν αρκετά κοινό εξαναγκασμό, ο οποίος, όμως, δύσκολα διαγιγνώσκεται.
 
Συνήθως, οι εθισμένοι στο σεξ άνθρωποι αναζητούν πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους. Ο εθισμός μπορεί να περιλαμβάνει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη για αυνανισμό, για παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, ή για να βιώσει σεξουαλικά “έντονες” καταστάσεις.
 
Οι εξαρτημένοι από το σεξ μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους και τις δραστηριότητές τους σημαντικά, προκειμένου να εκτελέσουν σεξουαλικές πράξεις πολλές φορές την ημέρα. Ένας εξαρτημένος από το σεξ δεν μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του, παρά τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ζωή του.
 
Τα συμπτώματα του εθισμού στο σεξ
Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να είναι δύσκολο να “εντοπιστεί”. Ένας/μία σεξομανής μαθαίνει να αποκρύπτει την συμπεριφορά του και μπορεί να καταφέρει να κρατήσει το μυστικό του εθισμού του ακόμη και από τα πιο κοντινά του πρόσωπα, τους συνεργάτες και τα μέλη της οικογένειάς τους.
 
Όμως, μερικές φορές τα συμπτώματα είναι εμφανή. Ένα άτομο μπορεί να έχει ένα εθισμό σεξ αν αυτός ή αυτή εμφανίζει κάποια ή όλα από τα ακόλουθα σημάδια:
 
Χρόνιες, εμμονικές σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις
 
Συχνές σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και αγνώστων (εφήμερες σεξουαλικές επαφές, one night stand κλπ)
 
Λένε ψέματα για να καλύψουν τον εθισμό τους
 
Ενασχόληση με το σεξ, ακόμη και όταν έρχεται αυτή η συμπεριφορά τους παρεμβαίνει με την καθημερινή τους ζωή, την παραγωγικότητα, την απόδοσή τους στην εργασία, κλπ
 
Ανικανότητα να σταματήσουν ή να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους
 
Θέτουν τον εαυτό τους ή τους άλλους σε κίνδυνο λόγω της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς
 
Εμπλέκονται σε παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα
 
Χρειάζονται την κυριαρχία και τον έλεγχο σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση
 
Νιώθουν τύψεις ή ενοχές μετά το σεξ
 
Άλλες αρνητικές προσωπικές ή επαγγελματικές συνέπειες
Καθώς ο εθισμός στο σεξ μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η απόλαυση της σεξουαλικής δραστηριότητας δεν κάνει ένα άτομο εθισμένο στο σεξ. Το να απολαμβάνετε το σεξ είναι απόλυτα φυσιολογικό.
 
Ένας εξαρτημένος από το σεξ άνθρωπος είναι συνήθως κάποιος που έχει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις και φαίνεται να μην έχει κανένα έλεγχο σε αυτά τα ερεθίσματα.
 
Η σεξουαλική του όρεξη δεν μπορεί να σβήσει και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στο δρόμο της προσπάθειας του να εκπληρώσει/ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη του. Ακόμη και η αγάπη που έχει ένας / μια εθισμένος / η στο σεξ στον / στην σύζυγο του / της μπορεί υποσκελιστεί από την ανεξέλεγκτη επιθυμία για περισσότερο σεξ.
 
Όπως και κάθε άλλος εθισμός, έτσι και αυτός στο σεξ είναι μια ασθένεια και μπορεί να αλλάξει ένα άτομο με πολλούς τρόπους
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.