Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα πολλά κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου. Το ίδιο όμως και τα… λίγα !!!
05-kila 
 
Τα περιττά κιλά μετά την ενηλικίωση αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και όσο περισσότερα είναι, τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μελέτη.
 
Ωστόσο ούτε το να είναι κάποιος πάρα πολύ αδύνατος ωφελεί μακροπρόθεσμα την υγεία, τονίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
 
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 225.000 άνδρες και γυναίκες, συγκρίνοντας τα περισσότερα κιλά που είχαν κατά την τελευταία 16ετία με την μετέπειτα υγεία τους.
 
organic-life
 
Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερα περιττά κιλά ζύγιζαν κάποια στιγμή, τόσο περισσότερο κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους από καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας κατά τα επόμενα 12 χρόνια.
 
Συνολικά, έως το τέλος της περιόδου παρακολουθήσεως είχαν πεθάνει 32.571 από τους εθελοντές.
 
Όσοι είχαν μέγιστο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 25 και 30, δηλαδή ήσαν υπέρβαροι, είχαν 6% αυξημένο κίνδυνο θανάτου, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν υπερβεί ποτέ τα όρια του φυσιολογικού βάρους.
 
Αντίστοιχα, όσοι είχαν πρώτου βαθμού παχυσαρκία (ΔΜΣ μεταξύ 30 και 35) είχαν 24% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης.
 
Όσοι όμως είχαν δεύτερου βαθμού παχυσαρκία (ΔΜΣ από 35 και πάνω) διέτρεχαν κατά 73% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.
 
 
diafimisi-2
 
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, η ισχυρότερη συσχέτιση παρατηρήθηκε με τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αίτια: ήταν αυξημένη από 21% στους υπέρβαρους εθελοντές έως 174% σε όσους είχαν δεύτερου βαθμού παχυσαρκία, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν παχύνει ποτέ.
 
Όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, ήταν αυξημένος κατά 5% στους υπέρβαρους, κατά 20% στους εθελοντές με πρώτου βαθμού παχυσαρκία και κατά 50% στους εθελοντές με δεύτερου βαθμού παχυσαρκία.
 
Αντίστοιχα, στους λιποβαρείς ανθρώπους (ΔΜΣ κάτω από 18,5) ο κίνδυνος θανάτου από όλες τις αιτίες ήταν αυξημένος κατά 46%, με τις πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια να είναι αυξημένες κατά 77% και εκείνες από καρκίνο κατά 7%
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.