Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δίαιτα: Να μετράω πόντους ή κιλά;
 
04-dieta
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση, για το βάρος τους και γενικότερα για την εικόνα τους προς τους άλλους, ακόμα και αν έχουν ελάχιστα περιττά κιλά.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ζυγίζονται όλο και πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα ή ακόμα χειρότερα να ανεβαίνουν στη ζυγαριά πολλές φορές μέσα στην ημέρα, είτε βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας, είτε όχι.
 
organic-life
 
 
Δεν πρέπει να βασιζόμαστε και να παθαίνουμε εμμονή με τον αριθμό που θα δείξει η ζυγαριά μας, γιατί δεν είναι πάντα αξιόπιστο το αποτέλεσμα.
 
Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η κατακράτηση υγρών, οι ορμονικές και γαστρεντερικές διαταραχές, η αύξηση μυϊκής μάζας, το αν έχουμε φάει ή πιει κάτι πριν ζυγιστούμε ή το αντίθετο, το κατά πόσο κινηθήκαμε μέσα στην ημέρα, οπότε είναι και ανάλογο το νούμερο που θα δούμε.
 
 
 
Ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη ζυγαριά επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και τον σεβασμό πολλών ανθρώπων για τον εαυτό τους.
 
Η καλύτερη λύση για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος και αυτό που προτείνουμε και όλοι οι διαιτολόγοι, είναι η μέτρηση των πόντων με τη βοήθεια της μεζούρας ή ακόμα πιο απλά το να βλέπουμε στα ρούχα μας τη διαφορά.
 
Γι’αυτό πάντα ρωτάμε τους πελάτες μας αν έχουν ένα ρούχο (που δεν τους ταίριαζε παλιότερα) σαν μέτρο σύγκρισης, ώστε να καταλαβαίνουν πόσο πιο άνετο αρχίζει και γίνεται αυτό το ρούχο καθ’όλη τη διάρκεια της σωστής διατροφής.
 
Άλλωστε το πιο βασικό είναι, να πετύχουμε σημαντική μείωση του ποσοστού λίπους τους σώματός μας, το οποίο δε συνάδει πάντα με τον αριθμό των κιλών μας και γι’αυτό πολλές φορές δείχνουμε πιο αδύνατοι σε περισσότερα κιλά, γιατί παίζει ρόλο η ποιοτική απώλεια βάρους.
 
Άρα η μέτρηση των πόντων είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος, μαζί φυσικά και με τη λιπομέτρηση.
 
Επειδή, λοιπόν, δε θέλουμε η απώλεια κιλών να γίνεται ψυχαναγκασμός, η συμβουλή των διατροφολόγων πάντα είναι ,να μη κοιτάμε συνέχεια το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά, αλλά να βλέπουμε τη διαφορά πάνω μας, στα ρούχα μας και στις καθημερινές κινήσεις και δραστηριότητες μας.
 
O σκοπός μας είναι, να χάσουμε μεν βάρος, αλλά και να το διατηρήσουμε, να συνεχίσουμε τη σωστή διατροφή μακροπρόθεσμα, να γίνει τρόπος ζωής και συνήθεια, χωρίς να νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι καταναγκαστικό και να σκεφτόμαστε πότε θα τελειώσει «η δίαιτα».
 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.