Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κοντοί ή ψηλοί; Ποιοί έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας
 
24-kontos
 
Όπως αναφέρει το BBC, ερευνητική ομάδα στη Δανία ανέλυσε αναφορές 14.000 ατόμων που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της Μελέτης Υγείας για την Αγγλία το 2003.
 
Οι ερευνητές συνέκριναν τις διάφορες ομάδες ύψους, χωρίς πάντως να μπορέσουν να αξιολογήσουν πόσο υγιής ήταν πραγματικά κάθε εθελοντής.
 
organic-life
 
 
Η σύγκριση έδειξε ότι, για άγνωστους λόγους, για τα περισσότερα προβλήματα υγείας παραπονιούνται οι άνδρες και οι γυναίκες με ανάστημα κάτω από 1,62 μέτρα και 1,51 μέτρα αντίστοιχα.
 
«Αν και η μελέτη μας δεν δείχνει ότι το μικρό ανάστημα προκαλεί άμεσα μείωση της σωματικής υγείας, προσφέρει ενδείξεις ότι οι κοντοί άνθρωποι είναι πιθανότερο να νιώθουν ότι έχουν χαμηλότερη ποιότητα ζωής όσον αφορά την υγεία τους» σχολιάζει ο Δρ Τόρστεν Κρίστενσεν, οικονομολόγος υγείας της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk και επικεφαλής της μελέτης.
 
 
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Endocrinology, βρίσκεται σε συμφωνία με παλαιότερες παρατηρήσεις. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μεγάλο ύψος και την καλή υγεία.
 
Αυτό αφορά πολλές μορφές ασθενειών, ειδικότερα όμως τις καρδιοπάθειες» αναφέρει ο Γκάρι Μπάτλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.
 
Το υψηλό ανάστημα, εξάλλου, θεωρείται στοιχείο ανδρικής γοητείας σε όλους τους πολιτισμούς.

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.