Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πενταπλασιάζονται οι άδειες βιντζότρατας από την κυβέρνηση
13-bintzotrata 
 
Πενταπλασιάζονται  οι άδειες για βιντζότρατες, από την κυβέρνηση
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόφαση του, πενταπλασιάζει σχεδόν τις άδειες για τις βιντζότρατες, παρόλο μάλιστα, που έχουν απαγορευτεί από την Ε.Ε. και στην Ελλάδα δίνεται ακόμα παράταση για… ερευνητικούς σκοπούς !!!
Η κυβέρνηση, πολλαπλασιάζει τις άδειες, από τις 28 που υπήρχαν έως σήμερα, σε 120 - 130 παρουσιάζοντας έτσι πενταπλάσια σχεδόν αύξηση.  
 
Οι παράκτιοι αλιείς θεωρούν πως η επαναφορά δεκάδων σκαφών με το εργαλείο της βιντζότρατας θα είναι πλήγμα για την αλιεία.
 
«Με ποια κριτήρια της ξαναέβγαλαν; Με το ηλεκτρονικό ημερολόγιο που γράφω ότι θέλω εγώ δεν μπορεί να ελέγξει κανένας» λέει ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Ωροπού, Αλέξανδρος Τσαγκαράκης.
 
 
organic-life
 
Τη ζημιά που προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον το εργαλείο της βιντζότρατας επεσήμανε με επιστολή του προς τον επίτροπό αλιείας Karmenu Vella,  ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
 
«Καταστρέφει τα υποθαλάσσια λιβάδια «Ποσειδωνίες», που αποτελούν από τα πλέον ζωτικής σημασίας παράκτια θαλάσσια υποσυστήματα, όπου παράγεται το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του γόνου των θαλάσσιων ειδών»
 
Τί ισχυρίζεται ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.
Οι βιντζότρατες συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους. Έβαλαν VMS και τηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο για αυτό και πήραν άδεια.
 
Τί απαντούν οι επιστήμονες
«Είναι λυπηρό αυτή τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν και η πολιτεία  και η Ευρωπαϊκή κοινότητα, έχουμε πάρα πολλά δεδομένα πάνω σε αυτό ότι η αλιεία καταρρέει, εμείς να αξιοποιούμε τα παράθυρα του ευρωπαϊκού, ώστε να βάλουμε κάποια εργαλεία στις εξαιρέσεις» τονίζει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, Θεόδωρος Τσιμπίδης.
 
 
 
«Μπορεί μια τράτα να τραβήξει σε κάποιο μέρος που δεν πιάνει τίποτα και να δείξει ότι δεν έπιασε και αυτή να τραβάει αλλού. Δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε» λέει ο ψαράς Γιώργος Πολυζωϊδης.
 
«Κακώς δεν μας έβγαλε από την 1η Ιανουαρίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διόρθωσε το λάθος και πιστεύουμε πως σταδιακά θα βγουν όλες οι βιντζότρατες» σημειώνει η Εθνική Ένωση βιντζότρατας
 
Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η κωλυσιεργία του υπουργού Αραχωβίτη να αλλάξει το διαχειριστικό κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο οικοσύστημα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.