Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η θεραπεία της κατάθλιψης ίσως κρύβεται σε ένα μανιτάρι
1-manitaria
 
Η μικρή μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 19 ασθενείς, οι οποίοι έλαβαν μία εφάπαξ δόση της ψυχεδελικής ουσίας, ψιλοκυβίνη.
 
Οι μισοί από τους ασθενείς έπαψαν να παρουσιάζουν κατάθλιψη και παρατηρήθηκαν αλλαγές στην εγκεφαλική τους δραστηριότητα, που διήρκεσαν για περίπου πέντε εβδομάδες.
 
Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα από το Imperial College του Λονδίνου, τονίζουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουν οποιαδήποτε ουσία μόνοι τους, χωρίς συνταγογράφηση και παρακολούθηση από γιατρό.
 
organic-life
 
Υπήρξε μια σειρά από μικρές μελέτες που υποστηρίζουν ότι η ψιλοκυβίνη μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση στην κατάθλιψη, λειτουργώντας ως «λιπαντικό για το μυαλό» που επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τον κύκλο των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.
 
Αλλά όπως αναφέρει το iatrikanews.gr η ακριβής επίπτωση που μπορεί να έχει στην εγκεφαλική δραστηριότητα δεν είναι γνωστή.
 
Η ομάδα του Imperial College πραγματοποίησε Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI) στον εγκέφαλο των συμμετεχόντων πριν από τη χορήγηση ψιλοκυβίνης, και την επόμενη ημέρα, όταν οι ασθενείς ήταν νηφάλιοι και πάλι.
 
organic-life-botana

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, έδειξε ότι η ψιλοκυβίνη επηρέασε δύο βασικές περιοχές του εγκεφάλου:
 
– Η αμυγδαλή – η οποία εμπλέκεται έντονα στο πώς επεξεργαζόμαστε συναισθήματα όπως ο φόβος και το άγχος – έγινε λιγότερο ενεργη. Όσο μεγαλύτερη ήταν η μείωση, τόσο μεγαλύτερη ήταν η βελτίωση στα αναφερόμενα συμπτώματα.
 
– Επίσης, το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας, μια συνεργασία διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου, έγινε πιο σταθερό μετά τη λήψη της παραισθησιογόνου ουσίας.
 
Ο Δρ Robin Carhart-Harris, επικεφαλής της έρευνας στο Imperial, δήλωσε ότι η η ψυχεδελική εμπειρία από την ψιλοκυβίνη προκαλεί «επαναφορά» του εγκεφάλου: «Οι ασθενείς χρησιμοποίησαν από μόνοι τους αυτήν την ορολογία, έλεγαν, “Έχω κάνει reboot” και ένας ασθενής είπε ότι ο εγκέφαλός του είχε ανασυγκροτηθεί και καθαριστεί».
 
Ωστόσο, απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες προτού μια παραισθησιογόνος ουσία, όπως η ψιλοκυβίνη γίνει αποδεκτή ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία της κατάθλιψης.
 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.