Διαφήμιση
Διαφήμιση
Καρκίνο προκαλεί η απονεύρωση στα δόντια ισχυρίζεται ντοκιμαντέρ
07-odont
 
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι οι απονευρώσεις στα δόντια μας είναι υπεύθυνες για μορφές καρκίνου.
 
Όπως αναφέρει ο Guardian, το φιλμ του Αυστραλού Φρέιζερ Μπέιλι, «Root Cause», συνδέει τις απονευρώσεις με την εμφάνιση καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών, υποστηρίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός τραυματισμένου ή μολυσμένου δοντιού είναι η... εξαγωγή.
 
 
organic-life
 
Ειδικοί ωστόσο έγιναν έξαλλοι με αυτούς τους ισχυρισμούς και θεωρούν ότι είναι παντελώς αβάσιμοι. Το Netflix διέθεσε το ντοκιμαντέρ στους συνδρομητές του την 1η Ιανουαρίου 2019. Σύντομα όμως η πλατφόρμα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (ADA), της Αμερικανικής Ένωσης Ενδοδοντολόγων (AAE) και την Αμερικανική Ένωση Οδοντιατρικής Έρευνας (AADR).
 

 
Και οι τρεις επαγγελματικές ενώσεις απέστειλαν επιστολή στο Netflix, επισήμαιναν ότι η συνεχιζόμενη φιλοξενία του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα θα μπορούσε να βλάψει το κοινό, διαδίδοντας εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με ασφαλείς ιατρικές πρακτικές, όπως οι ενδοδοντικές θεραπείες.
 
 
 
 
Παρόμοιες επιστολές εστάλησαν από τους επαγγελματίες της υγείας των δοντιών και στην Apple, την Amazon και τη Vimeo, που επίσης φιλοξενούσαν το φιλμ.
 
Μέχρι σήμερα, η ταινία παραμένει πάντως ακόμα διαθέσιμη για αγορά ή streaming σε αυτούς τους τρεις ιστότοπους, αλλά όχι στο Netflix που το απέσυρε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.