Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εφιάλτης τα νιτρικά στο νερό από τα φυτοφάρμακα προειδοποιεί το ΠΑΚΟΕ
19-nero 
 
Είκοσι (20) χρόνια το ΠΑΚΟΕ φωνάζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της νιτροποίησης των υπόγειων νερών της χώρας.
 
Οπως αναφέρει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, μεγάλοι κάμποι όπως ο Θεσσαλικός, ο Σερραϊκός, της Κωπαΐδας και άλλοι είναι γεμάτοι από νιτρικά άλατα εξαιτίας των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που ανεξέλεγκτα ραντίζονται όλα τα κηπευτικά και άλλα. Εφιάλτης λοιπόν η νιτροποίηση για την χώρα και για τη δημόσια υγεία.
 
Οπως αποδεικνύεται, η βιολογική καλλιέργεια, αποτελεί μονόδρομο.
 
organic-life
 
 
 
Τον Απρίλιο του 2015, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ επειδή δεν προστατεύει τα ύδατά της από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.
 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, τα κράτη μέλη παρακολουθούν τα ύδατά τους και εντοπίζουν τα υδατικά συστήματα που πλήττονται ή ενδέχεται να πληγούν από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης.
 
Χαρακτηρίζουν επίσης τις χερσαίες περιοχές των οποίων τα ύδατα απορρέουν προς τέτοια υδατικά συστήματα ως ευπρόσβλητες από νιτρορύπανση ζώνες και καταρτίζουν κατάλληλα προγράμματα δράσης για την πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσης. Το 2011 η Ελλάδα δεν είχε καθορίσει περιοχές ως ευπρόσβλητες από νιτρορύπανση ζώνες και δεν είχε καταρτίσει προγράμματα δράσεις για τις περιοχές αυτές.
 
 
 
 
Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει καταρτίσει τα εν λόγω προγράμματα δράσης, αλλά ούτε έχει υποβάλλει κανένα χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης ούτε έχει θέσει ημερομηνία – στόχο. Ως εκ τούτου η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.
 
Ο καθαρισμός του πόσιμου νερού από την περίσσεια νιτρικών αλάτων αποτελεί μία πολύ δαπανηρή διαδικασία.
 
Οι οικονομικές κυρώσεις λαμβάνουν υπόψη: (α) τη σοβαρότητα της παράβασης, (β) τη διάρκεια της παράβασης και (γ) τον ειδικό συντελεστή «Ν» ο οποίος ποικίλλει μεταξύ των κρατών μελών και λαμβάνει υπόψη το ΑΕΠ και τον αριθμό των εδρών του κάθε κράτους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.