Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τι είναι ο "αγκώνας του τενίστα" και πως θεραπεύεται
21-agonas
 
Πρόκειται για μικροσκοπική αποκόλληση ινών των εκτεινόντων τενόντων (αυτών πού τεντώνουν τον καρπό και τα δάκτυλα), στον έξω επικόνδυλο του Βραχιονίου οστού (παρακονδύλια απόφυση).
 
Επειδή η πάθηση είναι συνηθισμένη στους τενίστες, αποκαλείται διεθνώς και "αγκώνας του τενίστα", όμως είναι πολύ συχνή και σε μη τενίστες.
 
Πού οφείλεται;

Όπως αναφέρει το thedoctors.gr, μπορεί να οφείλεται σε επαναλαμβανόμενη ή βίαιη καταπόνηση του χεριού, αλλά και σε τραυματισμό ή χειρωνακτική εργασία.
 
organic-life
 
Ποια είναι τα συμπτώματα της επικονδυλίτιδας ;
- Πόνος ψηλαφητός στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα.
- Δυσκολία στο σφίξιμο γροθιάς και στην έκταση των δακτύλων.
- Ο ασθενής πονάει στην χειραψία ενός προσώπου, βάζοντας το κλειδί στην πόρτα, βιδώνοντας, ή ακόμα και στο    κράτημα ενός φλυτζανιού.
- Πρωϊνή δυσκολία - δυσκαμψία στις κινήσεις του αγκώνα και του καρπού.
 
 

Τι εξετάσεις θα χρειαστώ;
Η διάγνωση της επικονδυλίτιδας είναι απλή, γίνεται με την ψηλάφηση και μόνο. Οι ασθενείς δεν χρειάζονται καμία απεικονιστική εξέταση.
 
Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, όπου ψηλαφείται έντονη σχετικά διόγκωση στον έξω επικόνδυλο, η απλή ακτινογραφία μπορεί να δείξει ασβεστοποιήσεις επί του οστού.

Τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσω;
 Η Επικονδυλίτιδα είναι μια συχνή, ενοχλητική, αλλά εντελώς ακίνδυνη πάθηση στον αγκώνα, η οποία αυτοϊάται σε 9-12 μήνες.
 
Συνιστάται διακοπή γυμναστικής ή χειρωνακτικής καταπόνησης. Ελαφρές περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με μασάζ, αλοιφές, νάρθηκα και υπομονή μέχρι την αυτοίαση, ενώ επίπονες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται είτε με 3 ενέσεις κορτιζόνης, μία ανά δίμηνο, είτε με γύψο για 30 μέρες.
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.