Διαφήμιση
Πως τα γένια συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία
19-genia
 
Από τον Σοφοκλή μέχρι τον Ernest Hemingway και τον...Άγιο Βασίλη, τα γένια έχουν υπάρξει σήμα κατατεθέν πολλών ανδρών. Είτε ακολουθώντας τη μόδα, είτε όχι, οι γενειάδες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για πολλούς και διαφόρους λόγους.
 
Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ο πρώτος, ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει την εξέλιξη της γενειάδας στο «The Descent of Man», όπου έκανε λόγο για τη διαδικασία της σεξουαλικής επιλογής, στην οποία μπορεί να οδηγήσει.
 
Με απλά λόγια, ανέφερε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άνδρες με γένια πιο ελκυστικούς.
 
Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν αρκετοί επικριτές (κυρίως …ξυρισμένοι), αρκετοί σύγχρονοι επιστήμονες θεωρούν, ότι τα γένια και τα μουστάκια, προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους άνδρες. Μεταξύ αυτών και καλύτερη υγεία. Oι λόγοι ακολουθούν αμέσως.
 
organic-life
 
Προστατεύουν από τον ήλιο
Μία μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Southern Queensland αποκάλυψε, ότι τα γένια αποκλείουν το 90% με 95% των ηλικιακών ακτινών, επιβραδύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία γήρανσης και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
 
Σε γενικές γραμμές, τα μαλλιά προσφέρουν καλή προστασία από τον ήλιο. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουν παρόμοια δράση με αυτή του δείκτη προστασίας. Όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα και το πάχος των μαλλιών, τόσο υψηλότερο είναι το SPF.
 
 
 
Περιορίζουν το άσθμα και τα συμπτώματα αλλεργιών
Όπως αναφέρει το clickatlife.gr,για τους άνδρες, που παρουσιάζουν άσθμα ή αλλεργίες λόγω της γύρης ή της σκόνης, οι τρίχες κοντά στη μύτη μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρο και να εμποδίσουν τους αλλεργιογόνους παράγοντες, πριν αυτοί «εγκατασταθούν» και προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό.
 
Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης
Μαζί με τα σημάδια της γήρανσης από την έκθεση στον ήλιο, η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μειώνει και τα σημάδια της γήρανσης, καθώς οι τρίχες κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο.
 
Τα γένια προστατεύουν το πρόσωπο από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, που μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα, ενώ εάν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, το δέρμα σας θα παραμένει υγιές, λαμπερό και νεανικό.
 
Εμποδίζουν τις ασθένειες
Οι χοντρές γενειάδες που έχουν αναπτυχθεί κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό, αυξάνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή, προστατεύοντας τον οργανισμό από τα κρυολογήματα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Birmingham Trichology Centre.
 
Τα μαλλιά λειτουργούν ως ένα είδος μονωτικού υλικού, που διατηρεί τη ζέστη. Οι μακριές και γεμάτες γενειάδες μάλιστα, παγιδεύουν τον κρύο αέρα και αυξάνουν τη θερμοκρασία του λαιμού.
 
Με απλά, λόγια οι τρίχες του προσώπου μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικό εμπόδιο για την χαμηλή θερμοκρασία.
 
Μειώνουν τον κίνδυνο των λοιμώξεων
Οι γενειάδες και τα μουστάκια σημαίνουν αυτόματα ότι ο κάτοχός τους δεν ξυρίζεται. Το ξύρισμα είναι η κύρια αιτία των βακτηριακών λοιμώξεων στην περιοχή της γενειάδας, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 
Ο λόγος είναι, ότι το ξύρισμα προκαλεί εξανθήματα από το ξυράφι, το οποίο έχει ως συνέπεια τις εισδύουσες τρίχες. Αυτές με τη σειρά τους, εισχωρώντας στο δέρμα προκαλούν λοιμώξεις, όπως η θυλακίτιδα (λοίμωξη των θυλάκων των τριχών που προκαλεί κηλίδες).
 
Επιπλέον, τα γένια προστατεύουν το πρόσωπο από τους επιβλαβείς ρύπους στον αέρα. Λειτουργούν ως ένα είδος φυσικού αναπνευστήρα, εμποδίζοντας την πλειοψηφία των ίδιων των ρύπων να εισέλθουν στο στόμα.
 
Δρουν κατά της ακμής
Ειδικά, για τους νεότερους δε, τα γένια βοηθούν στην πρόληψη της ακμής, καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη στιγμάτων και σπυριών στο πρόσωπο.
 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.