Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βαλσαμέλαιο ή Σπαθόλαδο. Το θαυματουργό αρχαίο ίαμα της φύσης
17-balsamelaio 
 
    Βαλσαμέλαιο ή Σπαθόλαδο.
             Το θαυματουργό αρχαίο ίαμα της φύσης

Το βαλσαμέλαιο , γνωστό και ως βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο , είναι φημισμένο από την αρχαιότητα για τις πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του. Ήταν το ‘ίαμα’ των αρχαίων Σπαρτιατών, που το χρησιμοποιούσαν για να επουλώσουν τα τραύματα και τις πληγές τους μετά την μάχη, και θεωρούνταν θαυματουργό σκεύασμα. Αναφέρεται, μάλιστα, σε αποσπάσματα γραφής του Διοσκουρίδη ως ίαμα με πολλές ιδιότητες, κυρίως επουλωτικές.

Στον σύγχρονο κόσμο το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως, παρότι μπορεί να μην το γνωρίζουμε. Στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται συχνά από το καταναλωτικό κοινό και έχει χαρακτηριστεί ως το «εναλλακτικό Prozac », καθώς έχει βρεθεί ότι λόγω ενώσεων που περιέχει, μπορεί να βοηθήσει στην ήπια κατάθλιψη. Ταυτόχρονα, το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται στην Γερμανία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση του άγχους, της αϋπνίας και της μελαγχολίας.
 

organic-life
 

Τα κύρια συστατικά του είναι η υπερικίνη, διάφορα φλαβονοειδή και η υπερφορίνη ή υπερφορβίνη. Χρησιμοποιείται στην ομοιοπαθητική και στην άμεση αντιμετώπιση εγκαυμάτων, εκδορών και πληγών, καθώς είναι φυσικό προϊόν, με ήπια αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ακόμα δεν έχουμε ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά του βαλσαμελαίου και η επιστημονική κοινότητα συνεχώς ανακαλύπτει νέες δράσεις του. Κλινικές μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση:

• Ερεθισμών-φλεγμονών

Επούλωση διαφόρων  πληγών (λόγω τραυματισμών ή ακινησίας στο κρεβάτι).

Δερματίτιδας

Εγκαυμάτων

Έλκη φλεβών

Πόνους μέσης

Ισχιαλγίες

Μυαλγίες
 
 
 

Λουμπάγκο

Εξαρθρώσεις

Ρευματισμούς

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Τσιμπήματα εντόμων

Στυπτικό (Καταπολέμηση διάρροιας)

Επούλωση γαστρικών και στομαχικών ελκών

Γαστρίτιδα

Καταπολέμηση εσωτερικού καψίματος (Αντιφλογιστικό)

Καταπολέμηση φλεγμάτων (Αποχρεμπτικό)

Για την καλή λειτουργία της έμμηνου ρήσης (Εμμηναγωγό)

Αϋπνία

Αντιμετώπιση της αγχώδους διαταραχής

Ήπιες και μεσαίες μορφές κατάθλιψης και ως ηρεμιστικό

Τόνωση και αποκατάσταση του νευρικού συστήματος
 
Πως επιλέγουμε βαλσαμέλαιο
Χρειάζεται όμως προσοχή στην επιλογή του βαλσαμελαίου. Όπως ισχύει και στο ελαιόλαδο, δεν είναι όλα ίδια και δεν προσφέρουν όλα την ίδια δράση.

Καταρχάς, θα πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο . Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα σε κάποιο στάδιο της παραγωγής του να υπήρξε κάποια ποιοτική υποβάθμιση, και ενδέχεται να είναι επικίνδυνο για το δέρμα.
 
Επίσης, θα πρέπει να παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, δηλαδή ελαιόλαδο που να διαθέτει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το ελαιόλαδο προσφέρει και αυτό θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη Ε, A, D, αντιοξειδωτικά) και λειτουργεί ως η βάση του βαλσαμελαίου.
 
Προτιμήστε το βιολογικό
Είναι απαραίτητο το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται να είναι βιολογικό. Έτσι αποφεύγουμε φυτοφάρμακα και ενώσεις που είναι ανεπιθύμητες για τον οργανισμό μας και εύκολα εισχωρούν μέσω του δέρματος. Τέλος, είναι επίσης σημαντικό το ελαιόλαδο να είναι άθερμο, δηλαδή να μην έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες κατά την παραγωγή του. Έτσι, εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή βάση του βαλσαμελαίου.
 
Τέλος, αναζητούμε βαλσαμέλαια που να είναι 100% φυσικά, δηλαδή να μην έχει γίνει προσθήκη αρωματικών ενώσεων, χρωστικών ή άλλων χημικών προσθέτων.
 
Βιολογικό άθερμο βαλσαμέλαιο βρήκαμε στο  www.bioarmonia.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.