Διαφήμιση
Ημικρανία: Πως θα την αντιμετωπίσετε
20-imikrania
 
Εάν ταλαιπωρείστε από ημικρανίες, το «κλειδί» είναι να παρατηρήσετε κάτω από ποιες συνθήκες ξεκινάει ο πόνος, κάτι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπισή του.
 
Ξεκινήστε κρατώντας ημερολόγιο, για την συχνότητα με την οποία εμφανίζεται η ημικρανία, για το πόσο διαρκεί και σημειώστε τι κάνατε προτού εμφανιστεί.

Μην εξαντλείτε τον οργανισμό σας
Αποφεύγετε να καταπονείτε τον οργανισμό σας. Μπορεί η καθημερινότητα να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, φροντίστε ωστόσο να μην φτάνετε στα άκρα τις αντοχές σας και να πίνετε πολύ νερό.
 
Η ενυδάτωση του οργανισμού σε συνδυασμό με την όσο το δυνατόν λιγότερη κούραση, θα σας γλιτώσουν από το δυσάρεστο αίσθημα της ημικρανίας.
 
organic-life
 
Μην παραλείπετε γεύματα
Φροντίστε να τρώτε κάθε τρεις ώρες και να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο, καθώς η πείνα σε συνδυασμό με την κούραση μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία.
 
Σημαντικό είναι επίσης να παρατηρήσετε ποιες τροφές καταναλώσατε προτού εμφανιστεί η ημικρανία και να τις ελαττώσετε ώστε να δείτε πως αντιδρά ο οργανισμός σας.

Μειώστε την καφεΐνη
Η κατανάλωση καφεΐνης μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Προσέξτε όμως, εάν σταματήσετε απότομα την λήψη καφεΐνης μπορεί πάλι να προκληθούν ημικρανίες.
 
Προσπαθήστε να την μειώσετε σταδιακά για σίγουρα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
 
 

Με μέτρο η γυμναστική
Η γυμναστική έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία σας συνολικά, αλλά μπορεί να είναι η αιτία εμφάνισης ημικρανίας εάν οι ασκήσεις που κάνετε και η συχνότητα με την οποία γίνονται προκαλούν μια συνολική αδυναμία στον οργανισμό. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Κοιμηθείτε αρκετά
Προσπαθήστε να μην χάνετε ώρες από τον ύπνο σας και να προσφέρετε στον οργανισμό σας την ποσότητα και την ποιότητα ύπνου που έχει ανάγκη.
 
Ο αδιάκοπος ύπνος κατά την διάρκεια της νύχτας συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Ελαττώστε το άγχος
Ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε να απαλλαγείτε από τις ημικρανίες, είναι να ελέγξετε το άγχος.
 
Ξεκινήστε διαλογισμό, φροντίστε να διασκεδάζετε με φίλους, επιλέξτε ένα χόμπι και γενικά εντάξτε στην ζωή σας δραστηριότητες και συνήθειες που σας ευχαριστούν και σας χαλαρώνουν.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.