Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πονοκέφαλος από το σεξ: Τι μπορεί να «κρύβει».
20-ponokefalos
 
Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους εκατό ανθρώπους εκδηλώνει πονοκεφάλους που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (HAS), γνωστούς και ως «συνουσιακή κεφαλαλγία».
 
Ο «πατέρας» της σύγχρονης ιατρικής, ο Ιπποκράτης, ήταν ο πρώτος που παρατήρησε συσχέτιση ανάμεσα στον πονοκέφαλο, τη γυμναστική και τη σεξουαλική συνεύρεση, δεδομένου ότι η τελευταία μπορεί να συγκριθεί με την ήπιας έντασης σωματική άσκηση.
  
Ως συνουσιακή κεφαλαλγία ορίζεται ο πονοκέφαλος που εμφανίζεται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ ή τον οργασμό και στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρείται ακίνδυνη.
 
Σε κάποιες –λίγες– περιπτώσεις όμως μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας.
 
organic-life
 
Η Mayo Clinic αναγνωρίζει δύο τύπους συνουσιακής κεφαλαλγίας:
- Ο πρώτος περιγράφεται ως ένας επίμονος, αμβλύς πόνος που εντείνεται σταδιακά όσο αυξάνεται η σεξουαλική διέγερση.
 
- Ο δεύτερος περιγράφεται ως «αιφνίδιος, δυνατός, σφύζων (παλλόμενος) πονοκέφαλος» που εκδηλώνεται ακριβώς πριν τον οργασμό ή τη στιγμή του οργασμού.
 
 
Ειδικοί από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λογιόλα των ΗΠΑ αναγνωρίζουν και έναν τρίτο τύπο, όπου ο πονοκέφαλος εκδηλώνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης και την κορύφωση.
 
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η συνουσιακή κεφαλαλγία δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκαλείται από κάποια σοβαρή υποκείμενη αιτία, όπως εγκεφαλική αιμορραγία, ανεύρυσμα στο κεφάλι, εγκεφαλικό επεισόδιο ή διαχωρισμό αρτηρίας.
 
«Συνιστάται στους ασθενείς να προχωρήσουν σε αναλυτική νευρολογική αξιολόγηση ώστε να αποκλειστούν τέτοιου είδους αιτίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή».
 
Αυτό αναφέρει ο Δρ Χοσέ Μπίλερ, πρόεδρος του τμήματος νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Λογιόλα, συμπληρώνοντας πως «αυτό κρίνεται απαραίτητο ιδιαίτερα σε όσους εκδηλώνουν για πρώτη φορά συνουσιακή κεφαλαλγία».
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.