Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το GNTM κατέστρεψε περιοχή NATURA με 4x4 και μηχανές
08-gntm 
 
Το GNTM κατέστρεψε περιοχή NATURA με 4x4 και μηχανές
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το GNTM, αφού κατέστρεψε με όχημα 4x4 και μηχανές, προστατευόμενη παραλία NATURA στην Ελαφόνησο.
 

 

Μάλιστα οι παρουσιαστές, πολλές φορές, αναφέρθηκαν ότι βρίσκονται σε προστατευόμενη περιοχή NATURA, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται απλά για αμέλεια, αλλά για προσχεδιασμένη ενέργεια, η οποία προξένησε ανεπανόρθωτη καταστροφή, στη διάσημη παραλία του Σίμου.
 
 
organic-life
 
 
Eυχαρίστησαν δε, το Δήμο Ελαφονήσου για τη… φιλοξενία !!! Αραγε η Δημοτική Αρχή ή ο Φορέας Διαχείρισης, είναι τόσο ανεύθυνοι, ώστε να δώσουν άδεια ή η παραγωγή απλά ενήργησε από μόνη της ;
 
Οι παρουσιαστές ενημερώνουν τους παίκτες, πως βρίσκονται σε προστατευόμενη περιοχή NATURA. Λίγα λεπτά μετά, την καταστρέφουν με τα οχήματα !!!

 

Η προστατευόμενη παραλία του Σίμου:
Η κίνηση οχημάτων στην παραλία, απαγορεύεται αυστηρά, αφού προκαλεί ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες, με τη σπάνια χλωρίδα της περιοχής να καταστρέφεται και να μη ξαναφύεται.
 
Αναφέρει σχετικά ο Δήμος:
«Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. Χαρακτηριστικές στις λαφονησιώτικες παραλίες είναι “οι χαμηλές κινούμενες αμμοθίνες”  - με χαλαρό αμμώδες υπόστρωμα και αραιή βλάστηση- που αναπτύσσονται στο σημείο αμέσως μετά τη ζώνη που φτάνει το κύμα.
 
 
organic-life-courier
 
Στη ζώνη αυτή εμφανίζονται τα φυτά της περιοχής, η Αμμόφιλα (Ammophila arenaria), η Αγκαθιά (Eryngium maritimum) και ένας αξιόλογος πληθυσμός του είδους Pancratium maritumum, ο απειλούμενος με εξαφάνιση «Κρίνος της Θάλασσας.
 
Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.