Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ανεπάρκεια ύπνου: Πώς επηρεάζει την καρδιαγγειακή υγεία;
25-aipnia
 
Ακόμη και τα ήπια προβλήματα ύπνου, όπως η δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος να κοιμηθεί, μπορεί να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και να υπονομεύσουν την καρδιαγγειακή υγεία.
 
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Κολούμπια εξέτασαν την αρτηριακή πίεση και τις συνήθειες ύπνου 323 υγιών γυναικών.
 

organic-life

 
Η ήπια διαταραχή ύπνου (κακή ποιότητα, αϋπνία και δυσκολία επίτευξης ύπνωσης) ήταν σχεδόν τριπλάσια σε συχνότητα από τις σοβαρές διαταραχές ύπνου, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
 
Οι γυναίκες με ήπια διαταραχή ύπνου, περιλαμβανομένων και εκείνων που κοιμούνταν επτά με εννέα ώρες, ήταν πιθανότερο να έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.
 
Η ανάλυση ενδοθηλιακών κυττάρων για τον εντοπισμό προ-φλεγμονώδους πρωτεΐνης που εμπλέκεται στην εκδήλωση της καρδιαγγειακής νόσου έδειξε ότι υπήρχε σχέση πράγματι μεταξύ ενδοθηλιακής φλεγμονής και ήπιας διαταραχής του ύπνου.
 
organic-life-courier
  
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα ήπια προβλήματα ύπνου μπορεί να δίνουν το έναυσμα για αγγειακή ενδοθηλιακή φλεγμονή, η οποία συντελεί στην καρδιαγγειακή νόσο», αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Μπρουκ Αγκαρβαλ.
 
Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων δεν κοιμούνται αρκετά. Στις γυναίκες το πρόβλημα είναι εντονότερο, αφού μελέτες αναφέρουν ότι η χρόνια αϋπνία είναι δύο φορές συχνότερη στις γυναίκες.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.