Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πεταχτά αυτιά στα παιδιά. Ποια είναι η λύση;
08-autia
 
Η καλή συμμετρία και η πλαστικότητα με ομαλό περίγραμμα αυτιών αποτελεί τον τελικό στόχο της ωτοπλαστικής σε παιδιά, που ενισχύει την προσωπικότητά τους και η βελτιώνει την ψυχολογία τους.
 
Τα αφεστώτα ώτα «πεταχτά αυτιά»,  αποτελούν μια συνηθισμένη δυσμορφία με κληρονομική προδιάθεση. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόσταση των αυτιών από το κρανίο είναι μεγάλη και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη του σχηματισμού της έλικας του πτερυγίου.

Κάποιες φορές η κόγχη του αυτιού είναι μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως. Οι δυο παραπάνω αιτίες κάνουν το αυτί να φαίνεται μεγαλύτερο και να απέχει από το κεφάλι του παιδιού.
 

organic-life

 
Η επέμβαση
Η ηλικία που προτείνεται να διορθωθούν είναι περί τα 5-6 έτη. Το αυτί στην ηλικία αυτή έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι καλό να γίνει η διόρθωση πριν το παιδί ξεκινήσει το σχολείο, ώστε να μην υπάρξει αντικείμενο περιπαιχτικών σχολίων από τα άλλα παιδιά.
 
Η επέμβαση περιορίζεται στο χόνδρινο τμήμα του πτερυγίου και έχει σκοπό τον σχηματισμό της έλικας, της πτυχής (του τσακίσματος) που λείπει καθώς και τη μείωση του όγκου της κόγχης, στην περίπτωση που είναι υπερβολικός.
 
Με αυτόν τον τρόπο το αυτί παίρνει τη φυσιολογική του θέση και απόσταση από το κρανίο, που είναι γύρω στα 1,5 με 2 εκατοστά.
 
Η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του πτερυγίου και έτσι δεν είναι ορατή. Η τεχνική περιλαμβάνει ειδικά τοποθετημένα ράμματα και μείωση της σκληρότητας του χόνδρου με ειδική ράσπα.
 
Δεν πρέπει να αφαιρούνται τμήματα του χόνδρου, ούτε να χόνδροι να τσακίζουν υπερβολικά. Δεν είναι αισθητικά ωραίο να εφάπτονται αυτιά και κρανίο
 
Η ακρίβεια και η σωστή τοποθέτηση των ραμμάτων, καθώς και η εμπειρία του χειρουργού, δίνουν πάντα προβλέψιμα αποτελέσματα ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά.
 
Οι εξελίξεις στον τομέα της ωτοπλαστικής περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό ενός ειδικού κρημνού μαλακών μορίων, ο οποίος καλύπτει τα εσωτερικά ράμματα στο πίσω μέρος του πτερυγίου, ώστε αυτά να μην προέχουν και να μην είναι ψηλαφητά.
 
Τα ράμματα που δημιουργούν ουσιαστικά το νέο σχήμα του πτερυγίου δεν αφαιρούνται, είναι εσωτερικά. Η μικρή εξωτερική τομή κλείνει με πλαστική ραφή και έτσι δεν υπάρχουν εξωτερικά ράμματα για να κοπούν.
 
Η επέμβαση στα παιδιά γίνεται με ολική αναισθησία και χωρίς να υπάρχει διαμαρτυρία πόνου μετά το χειρουργείο. Δίνεται αντιβίωση και απλό παυσίπονο, εφόσον χρειαστεί.
 
organic-life-courier
 
Μετά την επέμβαση
Τοποθετείται επίδεσμος γύρω από το κεφάλι για μία εβδομάδα. Με το πέρας της το παιδί είναι ελεύθερο να λούσει τα μαλλιά του.
 
Για τον πρώτο μήνα είναι καλό να τοποθετείται επίδεσμος ή κορδέλα στη διάρκεια του βραδινού ύπνου, για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα του χειρουργείου. Γενικότερα, η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που δίνει μεγάλη ικανοποίηση και στον χειρουργό και στον ασθενή.
 
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, στόχος της επέμβασης αυτής είναι η καλή συμμετρία και η πλαστικότητα με ομαλό περίγραμμα αυτιών.
 
Το πιο σημαντικό όμως -και αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία- είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας του παιδιού και η βελτίωση της ψυχολογίας του, ιδιαίτερα σε μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά είναι έξυπνα και παρατηρητικά.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.