Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υπάρχουν κακές συνήθειες που ωφελούν την υγεία;
15-sinitheies
 
Βγείτε από τα ρούχα σας, μιλήστε βρώμικα, αφήστε το κρεβάτι άστρωτο και ξεκινήστε να παίζετε games μέχρι θανάτου.
 
Όχι τα μάτια σας δεν διαβάζουν λάθος. Οι επιστήμονες αυτή τη φορά ανακάλυψαν τα οφέλη των κακών συνηθειών στην υγεία.
 
Ερευνητές από το Carnegie Mellon University ανακάλυψαν ότι όταν οι άνθρωποι θυμώνουν δικαιολογημένα σε μια στρεσογόνο κατάσταση, διατηρούν τα επίπεδα της πίεσής τους πιο χαμηλά.
 
Εκκρίνουν μικρότερες ποσότητες κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, σε σχέση με αυτούς που, αντί να θυμώνουν, φοβούνται.
 
Παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης
Η δραστηριότητα αυτή ίσως είναι καλύτερη από την απλή παρακολούθηση τηλεόρασης.
 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι οι οποίοι αφού μελέτησαν τις αντιδράσεις αγοριών (7-10 ετών) την ώρα που έπαιζαν games.
 
Παρατήρησαν σημαντική αύξηση σε διάφορες σημαντικές παραμέτρους της λειτουργίας του οργανισμού, όπως ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, η κατανάλωση οξυγόνου και η δαπάνη ενέργειας.

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική δραστηριότητα.
 
Λερωθείτε άφοβα
Η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών ενδεχομένως ενοχοποιείται για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και γενικότερα αλλεργίας απεφάνθησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Brunel» του Λονδίνου.

Επίσης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους μετά τη γέννα, αύξαναν τον κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα τα παιδιά τους.
 
Μάλιστα, οι πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος μέχρι την ηλικία των 7 ετών έφταναν το 41%.
 
organic-life
 
 
Που ταξιδεύεις πάλι;
Σύμφωνα με δημοσίευση του University of British Columbia, το μυαλό μας είναι πιο δραστήριο όταν «ταξιδεύουμε» παρά όταν κάνουμε εργασίες ρουτίνας και μηχανικές κινήσεις, καθώς η νοητική αυτή κατάσταση ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επίλυση σύνθετων νοητικών προβλημάτων.
 
«Θα σου βάλω πιπέρι»
Κλασική απειλή της παιδικής ηλικίας κάθε φορά που εκστομίζαμε μια «κακιά» λέξη.
 
Όμως, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας, ανανκάλυψαν ότι η χρήση υβριστικών λέξεων συνδέεται με έκκριση αδρεναλίνης και αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ενδείξεις επιθετικότητας, που με τη σειρά τους ενισχύει την αντοχή στον πόνο.
 
  
Να το στρώσω ή να μην το στρώσω;
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου έρχεται να κάνει εύκολη τη ζωή των ακατάστατων, αφού το ξέστρωτο κρεβάτι μπορεί να αποτελεί τη λύση στο άσθμα.

Συγκεκριμένα, η ζεστασιά και η υγρασία από το σώμα μας, που εγκλωβίζονται στο κρεβάτι εάν το στρώσουμε αμέσως μόλις σηκωθούμε, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που φαίνεται να ευθύνονται σε ένα ποσοστό για το πρόβλημα αυτό.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.