Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στάσου στο ένα πόδι. Μπορεί να ωφελήσει την υγεία σου
23-podi
 
Περιμένεις το νερό να βράσει, το squat rack να ελευθερωθεί, σε μια ουρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.
 
Όλα αυτά έχουν κάτι κοινό. Προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να σταθείς στο ένα πόδι, το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σου.
 
Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η αύξηση του χρόνου που αφιερώνεις στο να στέκεσαι στο ένα πόδι μπορεί να σε ωφελήσει καθώς μεγαλώνεις.
 
Όταν δουλεύεις σε ένα γραφείο, είναι δύσκολο να αποτρέψεις το να περάσεις όλη την ημέρα σου καθιστός και μετά πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι και πιθανότατα θα περάσεις ακόμη περισσότερο χρόνο καθιστός-η.
 
Μια ανεπιθύμητη συνέπεια είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάς καθιστός/η τόσο περισσότερη μυϊκή δύναμη χάνεις.
 
Φυσικά, πας στο γυμναστήριο. Ξαναχτίζεις την δύναμη σου. Αλλά μια ακόμα πιο εύκολη λύση είναι να στέκεσαι στο ένα πόδι, σύμφωνα με τη μελέτη.
 
organic-life
 
Γενικά, το ανθρώπινο σώμα όταν είναι όρθιο είναι αρκετά ασταθές. Έχουμε μια μικρή βάση σε σχέση με το ύψος και το πλάτος μας.
 
Άρα, όσο πιο ψηλός/η είσαι τόσο πιο ασταθής είσαι. Τα μάτια, τα εσωτερικά αυτιά, οι μύες και οι αρθρώσεις μας εργάζονται σκληρά για να μας κρατήσουν ισορροπημένους.
 
Όσο πιο δραστήριοι είμαστε σωματικά, τόσο καλύτερη τείνει να είναι η ισορροπία μας. Και, αν προσπαθείς για το καλύτερο, το να στέκεσαι στο ένα πόδι θα βελτιώσει επίσης την ισορροπία σου.
 
Τα άτομα με κακή ισορροπία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν την ισορροπία τους και να πέσουν και όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότεροι κίνδυνοι ακολουθούν.
 
Η μελέτη έδειξε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν καλύτερη ισορροπία από τους μεγαλύτερους από αυτούς. Τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, το να μπορούν να περνούν 10 δευτερόλεπτα όρθιοι με το ένα πόδι είναι το βέλτιστο.
 
organic-life-2
 
Ειδικά για τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας του ισχίου, που σημαίνει ότι εάν πέσουν, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για κάταγμα.
 
Αλλά αν γίνουν βήματα νωρίτερα, τότε η ισορροπία σου θα μπορούσε να είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο για την ηλικιακή σου ομάδα.
 
Οι ειδικοί προτείνουν ακόμη και να δυσκολεύεις τον εαυτό σου με το να σταθεί στο ένα πόδι με κλειστά μάτια.
 
Με τα μάτια ανοιχτά το σώμα τεμπελιάζει και βασίζεται στην όρασή σου για να σε κρατάει σε ισορροπία, επομένως κλείνοντας τα μάτια σου αναγκάζεις τις άλλες αισθήσεις σου να δουλέψουν σκληρότερα.
 
Κάθε μέρα, δύο φορές την ημέρα, περνάς τέσσερα λεπτά από τη ζωή σου στο βούρτσισμα των δοντιών σου. Κάνε το ενδιαφέρον. Κλείσε τα μάτια σου. Στάσου στο ένα πόδι.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.