Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί το χειμώνα τρέχει η μύτη μας;
03-miti
 
Τι είναι πιο ενοχλητικό το χειμώνα από τη σταγόνα στη μύτη που σχηματίζεται μόλις βγούμε από το σπίτι; Αφήνουμε ένα ζεστό μέρος και τώρα η μύτη μας αρχίζει να τρέχει ανεξέλεγκτα.
 
Το 50% των ανθρώπων πάσχουν από αυτό που ονομάζεται κρύο-προκαλούμενη ρινίτιδα.
 
Αλλά από τι προκαλείται; Όταν η θερμοκρασία πέφτει, η μύτη θερμαίνει τον αέρα που αναπνέουμε, πριν να φθάσει στο λαιμό και τους πνεύμονες μας, για να μην τους ερεθίσει.
 
Ο κρύος ξηρός αέρας, διεγείρει τα νεύρα της ρινική κοιλότητας, που στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλο. Αυτό ανταποκρίνεται στο σήμα αυξάνοντας τη ροή του αίματος στη μύτη.
 
Μεταξύ άλλων, η μύτη εκκρίνει επιπλέον βλέννα για να υγραίνει περαιτέρω τον κρύο αέρα. Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό υγρό αρχίζει να ρέει.
 
Αλλά αν η μύτη μας θερμαίνει τον αέρα, πώς είναι τόσο κρύα όσο ένας παγοκύβος;
 
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης αέρα, η βλέννα στη ρινική κοιλότητα γίνεται ψυχρότερη από το σώμα μας, ενώ το νερό εξατμίζεται.
 
Η μύτη γίνεται πιο κρύα επειδή η εξάτμιση του νερού απαιτεί πολύ θερμότητα.
 
Μην ξεχνάτε το κασκόλ
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άσθμα, έκζεμα και εποχιακές αλλεργίες βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για καταρροή το χειμώνα.
 
Το κρύο μπορεί επίσης να προκαλέσει ρινική συμφόρηση και φτάρνισμα. Δεδομένου ότι δεν είναι μια ασθένεια, αλλά μια απλή αντίδραση στον καιρό, δεν υπάρχει θεραπεία.
 
Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με βάση το αλμυρό νερό που βοηθά στη διατήρηση καλή ρινική υγιεινή και ενυδάτωση των βλεννογόνων.
 
Να αποφεύγετε να αναπνέετε μόνο με το στόμα, γιατί μπορεί να προκαληθεί ερεθισμός της αναπνευστικής οδού και να αρρωστήσετε.
 
Η διαδικασία θέρμανσης του αέρα μέσω της μύτης έχει ένα στόχο. Να μας κρατήσει υγιείς...
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.