Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κωσταλέξι. Ολη η αλήθεια για το μύθο που έπλασαν οι εφημερίδες
Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2021 13:48
kostaleksi

Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 6 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.

Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ’ ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ’ την Λαμία.

Η φρικτή ιστορία της ξεκινά από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η έφηβη τότε Ελένη, έκανε κάτι που στην μικρή και κλειστή κοινωνία του χωριού φάνταζε έγκλημα. Φήμες την ήθελαν να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον δάσκαλο του χωριού, ο οποίος συν τοις άλλοις φερόταν να είχε προσχωρήσει στις τάξεις των κομμουνιστών ανταρτών.
 

organic-life
 
Η γονείς της και τα τρία αδέλφια της, μπροστά σ’ αυτήν την ντροπή, αποφασίζουν να δράσουν άμεσα κι αποφασιστικά. Φυλακίζουν την Ελένη στο ισόγειο του σπιτιού. Για αυτούς δεν υπάρχει πια. Το μοναδικό της ρούχο ήταν μια κουβέρτα ενώ δεν έβγαινε καθόλου από το δωμάτιο.

Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μια ανώνυμη καταγγελία.

Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό, ότι αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό δεν έκανε τίποτα για να ελευθερώσει την κοπέλα.

Το Κωσταλέξι έγινε συνώνυμο με τη μιζέρια, την αθλιότητα και την απάνθρωπη συμπεριφορά.
 
 
 

Οι αστυνομικοί και δημοσιογράφοι που άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τρομαγμένη φιγούρα. Έβγαζε άναρθρες κραυγές, καθώς τόσα χρόνια δεν είχε κάποιον να μιλήσει. Μπορούσε μόνο να ψελλίσει μερικές λέξεις. Ο 29χρονος εγκλεισμός της, της άφησε εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.
 
kostaleksi-2

Η Ελένη Καρυώτη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί, όπως λέγεται, έγραψε σ’ ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του ανθρώπου που αγαπούσε. Έγραψε το όνομα του δασκάλου.

Τα αδέλφια της οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και αθωώθηκαν.

Οι γιατροί αποφάσισαν την μεταφορά της σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Λίγα χρόνια αργότερα, η Ελένη Καρυώτη εξαφανίζεται κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύεται ακόμα και σήμερα σε πάμπολα μέσα...

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική...
Η παραπάνω είναι η ιστορία όπως παρουσιάστηκε στις εφημερίδες από άθλιους δημοσιογράφους, οι οποίοι καθαρά για να πουλήσουν φύλλα υπέπεσαν στο παράπτωμα της μυθοπλασίας.
 
 
balloon-tsantes
 

Χρόνια μετά, αποδεικνύεται πως η κοπέλα ήταν ψυχικά ασθενής. Τον καιρό του εμφυλίου, την πήγαν σε γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να κλειστεί σε ψυχιατρείο. Τα ψυχιατρεία όμως εκείνης της εποχής, ήταν χειρότερα από φυλακές. Ετσι λοιπόν ο πατέρας του κοριτσιού αποφάσισε να την κρατήσει στο χωριό.

Με τα χρόνια η οικογένεια αποκλείστηκε και αποτραβήχτηκε από την κοινωνική ζωή του χωριού. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες τόσο για την κοπέλα, όσο και για την οικογένεια η οποία πείρε την απόφαση να τη φροντίσει μόνη της, παρά τα πενιχρά μέσα.
 
 
 
 
 
 
 


 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.