Διαφήμιση
288.000,00 € ετησίως εισπράττει από φακελάκια ο κάθε χειρουργός στα δημόσια νοσοκομεία
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 11:30
17-fakelaki
 
Με την κυβέρνηση να ψάχνει για μαύρο χρήμα και τον Έλληνα ασθενή να πεθαίνει ανήμπορος, εκτός και εάν πληρώσει το γνωστό μας φακελάκι, σοκ προκαλεί mini έρευνα, σύμφωνα με την οποία, κάθε χειρουργός στα δημόσια νοσοκομεία, λαμβάνει μαύρα τουλάχιστον 288.000,00 € το χρόνο από φακελάκια.
 
Φυσικά δεν παίρνουν όλοι οι χειρουργοί φακελάκια ( αν και από προσωπική εμπειρία, από φίλους και συγγενείς, μόνον μια περίπτωση υπήρξε που ο γιατρός δε το δέχτηκε ), γεγονός το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε γιατι δεν είναι όλοι ίδιοι.
 
24-organic-life
 
Η ταρίφα λόγω κρίσης έχει πέσει αισθητά, με το φακελάκι των χειρουργών να κυμαίνεται γύρω στα 1.200,00 € για το κάθε χειρουργείο, ενώ από κοντά ακολουθούν και στραγγίζουν τον ασθενή ο αναισθησιολόγος, ακόμα και οι… τραυματιοφορείς !!!
 
Εάν υποθέσουμε λοιπόν πως ένας χειρουργός θα κάνει 5 χειρουργεία την εβδομάδα και θα λάβει στη χειρότερη περίπτωση 1.200,00 €, αυτό μεταφράζεται σε 6.000,00 € την εβδομάδα.
 
Δηλαδή τουλάχιστον 24.000,00 € το μήνα ή… 288.000,00 € το χρόνο μαύρα και αφορολόγητα από το υστέρημα του ασθενούς, ο οποίος τις περισσότερες φορές δεν τα έχει. Διαφορετικά θα πήγαινε σε μια ιδιωτική κλινική και δε θα ήταν υποχρεωμένος να πέσει θύμα του χειρουργού !!!
 
Γιατί όμως ο Ελληνας υποχρεώνεται να καταβάλει το φακελάκι ;
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ας υποθέσουμε πως σε έναν ασθενή παρουσιάζεται καρκίνος. Εάν πάει μέσω της κανονικής οδού, θα έρθει η σειρά του για χειρουργείο, μετά από πολλούς μήνες, που πιθανόν να έχει πεθάνει έως τότε.
 
Εδώ λοιπόν είναι που έρχεται ο χειρουργός ο οποίος απαιτεί το φακελάκι ως γρηγορόσημο, ώστε να μπει ο ασθενής άμεσα στο χειρουργείο. Η εισαγωγή γίνεται μια ημέρα που το δημόσιο νοσοκομεία έχει εφημερία, με το κρεβάτι να τον περιμένει ήδη.
 
Δεν είναι λίγες φορές, στις οποίες γιατροί κρατάνε κρεβάτια στα νοσοκομεία για αυτόν τον σκοπό.
 
Πέραν του γρηγορόσημου, ο ασθενής υποχρεούται να πληρώσει φακελάκι, ώστε να τύχει της απαραίτητης προσοχής από το γιατρό, τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όσο κυρίως μετεγχειρητικά.
 
Για να είμαστε όμως δίκαιοι, υπάρχει μεγάλη μερίδα ασθενών η οποία επιλέγει το γιατρό που θέλει να τον εγχειρήσει. Ετσι λοιπόν το βλέπει ως υποχρέωση του να πληρώσει τον χειρουργό, επειδή δέχτηκε να τον αναλάβει.
 
Πώς οι χειρουργοί εκμεταλλεύονται την κρατική περιουσία και δυναμικό ;
Το παράδοξο στην ιστορία, είναι πως οι γιατροί εκμεταλλεύονται την κρατική περιουσία, υποδομές και εργατικό δυναμικό.
 
Χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία, με κρατικό εξοπλισμό και φυσικά νοσηλευτικό προσωπικό και υλικά που πληρώνουμε όλοι εμείς από τους φόρους μας.
 
Προσωπικά αηδιασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, αναγκάστηκα να προβώ σε ιδιωτική ασφάλιση, μη μπορώντας να δεχτώ να πέσω θύμα του γκέτου της ιατρικής συμμορίας που αλωνίζει στα δημόσια νοσοκομεία σα να είναι τσιφλίκι τους παίζοντας παιχνίδια με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή…
 
Αγαπητέ γιατρέ που με διαβάζεις και αποτελείς και εσύ μέρος της συμμορίας που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.
 
Άνοιξε μια ιδιωτική κλινική επένδυσε στη δουλεια σου με δικά σου κεφάλαια και εάν είσαι καλός θα σε… προτιμήσουμε αφού λάβουμε και την αντίστοιχη απόδειξη για τις υπηρεσίες σου.
 
Οσο για το κράτος ;
Αφού δεν έχει σκοπό να τα βάλει με τη συμμορία με τα άσπρα (πράσινα για τους χειρουργούς), τουλάχιστον ας νομιμοποιήσει το φακελάκι, να έχει και αυτό έσοδα και ο ασθενής φοροαπαλλαγή για τα τεράστια ποσά που δαπανά.
 
Υ.γ.: Δε θα αναφερθώ σε προσωπική εμπειρία, στην οποία χειρουργός πέταξε πίσω υποτιμητικά στον καρκινοπαθή πατέρα μου προ κρίσης, φακελάκι 1500,00 € επειδή του φάνηκαν λίγα.
 
«Για ποιον με περάσατε κε Μερεντίτη» του είπε όταν μέτρησε τα χρήματα. «Θα κρατήσω 400,00 € για τον αναισθησιολόγο και εσείς βγάλτε τη τζάπα. Τόσες ώρες χειρουργείο…»
 
Φυσικά όταν το ποσόν αυξήθηκε, το χαμόγελο ξαναγύρισε στο πρόσωπου του χειρούργου.
 
Τώρα θα μου πείτε γιατι δεν καταγγέλθηκε το γεγονός ;  Κακώς. Επρεπε να γίνει καταγγελία...
 
Η έρευνα αποτελεί mini δημοσκόπηση από τουλάχθστον 25 προσωπικές εμπειρίες από ανθρώπους που η μοίρα το έφερε να νοσηλευτούν για κάποιο χειρουργείο.
 
Τί πρέπει να γίνει...
Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να δίνεις φακελάκι; Μια ζωή πληρώνεις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για να έχεις υποτίθεται δωρεάν υγεία. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις πίσω την αξιοπρέπεια σου ;
 
 
Παναγιωτης Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.