Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η παράξενη ιστορία του πλοίου στην παραλία Ναυάγιο Ζακύνθου
Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020 00:00
02-zante 
 
Πρόκειται για τις μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, στην οποία η φύση αλλά και το ανθρώπινο χέρι, συνέβαλλαν ώστε να δημιουργηθεί μια εικόνα μαγική. Δεν είναι άλλη από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.
 
Πως όμως φτάσαμε σήμερα να θαυμάζουμε αυτό το παιχνίδι της φύσης ; Πως κατέληξε το στοιχειωμένο και σκουριασμένο πλέον πλοιάριο που στέκει λαβωμένο στην παραλία, να καταφέρει να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ;
 
02-zante-2
 
Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου 1982. Το λαθρεμπορικό πλοίο Παναγιώτης προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία, φορτωμένο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα.
 
organic-life
 
Το πλοίο ανήκε στον Κεφαλλονίτη Χαράλαμπο Κομποθέκλα και μετέφερε λαθραία τσιγάρα, που παραλάμβανε από λιμάνια της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας, τα οποία μεταφόρτωνε σε μικρά ταχύπλοα πλοιάρια με προορισμό τη Ιταλία.
 
02-zante-4
 
Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση.
 
Ο καπετάνιος με το πλήρωνα, θέλησε να καταχραστεί το φορτίο, έτσι συνέλαβαν τους Ιταλούς συνοδούς του φορτίου, τους έκλεισαν σε μια καμπίνα και αφού συνεννοήθηκαν με διαφορετικούς μεσολαβητές, αποφάσισαν να πουλήσουν για λογαριασμό τους το παράνομο εμπόρευμα.
 
02-zante-6
 
Οδήγησαν το πλοίο στο σημείο που γνωρίζουμε, τον όρμο του «Σπυριλή», και περίμεναν. Λόγω όμως των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξαν στα αβαθή του όρμου.
 
Άρχισαν τότε να ξεφορτώνουν στη μικρή αμμουδιά τις κούτες με τα τσιγάρα, μήπως και κατορθώσουν και αποκολλήσουν το σκάφος. Όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν, δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, ενώ παράλληλα αρκετές κούτες με τσιγάρα παρασύρθηκαν από τα κύματα, με αποτέλεσμα να εκβραστούν στη γύρω περιοχή.
 

organic-life-botana
 
Στη συνέχεια, οι ναυτικοί του πλοίου, αφού ελευθέρωσαν τους δύο Ιταλούς, το εγκατέλειψαν και σκαρφαλώνοντας την απόκρημνη πλαγιά βρήκαν τρόπο να φθάσουν στην πόλη της Ζακύνθου.
 
02-zante-5
 
Στο μεταξύ και αφού είχε πλέον ξημερώσει, οι κάτοικοι των Βολιμών είδαν τα επιπλέοντα τσιγάρα στη θάλασσα και άρχισαν να τα μαζεύουν και να τα μεταφέρουν στα χωριά τους. Το εμπόρευμα ήταν κατάλληλα πακεταρισμένο ώστε να μην κινδυνεύσει να χαλάσει στην περίπτωση που θα βρεχόταν.
 
Ετσι λοιπόν έκρυψαν τα τσιγάρα στα σπίτια τους. Σύντομα όμως οι αρχές συνέλαβαν τους ναυτικούς και εντόπισαν τα κρυμμένα τσιγάρα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο τελωνείο του νησιού.
 
Σύντομα το πλοίο λεηλατήθηκε από τους κατοίκους οι οποίοι πραγματικά το έγδυσαν και απέμεινε μόνον το κουφάρι του να στέκει σκουριασμένο στην παραλία, μετατρέποντας το έτσι ίσως στο πιο φωτογραφημένο ναυάγιο στον κόσμο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.