Διαφήμιση
Πως πρέπει να αντιδράσεις εαν σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου εν κινήσει
Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 00:00
 
28-elastika
 
Τι πρέπει να κάνεις εάν σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου εν κινήσει
 
Αν και η τεχνολογία στα ελαστικά έχει προχωρήσει, και είναι πολύ ανθεκτικά, εν τούτοις ατυχήματα μπορούν αν συμβούν ανά πάσα στιγμή. Εκεί τα αντανακλαστικά και η ψυχραιμία του οδηγού, ενδέχεται να σώσουν την κατάσταση και να μην καταλήξει η περιπέτεια σε τραγωδία.

Πριν εξετάσουμε τι πρέπει να κάνουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει, να επισημάνουμε πως σκάνε ευκολότερα εάν δεν έχουν τη σωστή πίεση αέρα. Οσο και εάν φαίνεται περίεργο, εάν έχουν λιγότερο αέρα, από αυτόν ου συστήνει ο κατασκευαστής, τότε είναι ευκολότερο να διαλυθούν, αναπτύσσοντας μεγάλες θερμοκρασίες.

Πολύ σημαντικό επίσης να μάθουμε να διαβάζουμε τις ενδείξεις των προδιαγραφών των ελαστικών μας
 
Δείκτης ταχύτητας
Ο δείκτης ταχύτητας είναι ένα γράμμα στο πλάι του ελαστικού σας που αντιστοιχεί στη μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να κυλάει το ελαστικό.
 
28 pinakas
 
Βρείτε το γράμμα που αντιστοιχεί στο δείκτη ταχύτητας στο πλάι του ελαστικού σας και ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα για να πληροφορηθείτε ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αντέξει το ελαστικό σας.

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει  
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι πως απαγορεύεται να πατήσουμε απότομα φρένο με το καλύτερο αντανακλαστικό, να είναι να επιταχύνουμε την ελαφρώς για να ανακτήσουμε αρκετό κράτημα στο δρόμο.

Αφού σταθεροποιήσουμε το αυτοκίνητο, κάνουμε το συντομότερο δυνατόν δεξιά και ακινητοποιούμε το όχημα.

Μην «περπατήσετε» το σκασμένο ελαστικό, γιατι έτσι θα προξενήσετε μεγάλη ζημιά, τόσο στα λάστιχα, όσο και στη ζάντα και τις αναρτήσεις.

Παρακολουθήστε video με ελαστικό σε Porche να σκάει με 332 χμ/ώρα
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.