Διαφήμιση
Η σφαγή των δελφινιών στα νησιά Φερόες συνεχίζονται. Και φέτος η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη.
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 17:13
09-delfinia-feroes-banner 
Η σφαγή των δελφινιών στα νησιά Φερόες συνεχίζονται.
Και φέτος η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη.
 
Απίστευτες εικόνες, έδωσε στη δημοσιότητα το Fox News, από τη σφαγή των δελφινιών και φαλαινών. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από εθελοντές της οργάνωσης για την προστασία των ωκεανών «Sea Shepherd Global», οι οποίοι υποδύθηκαν τους τουρίστες προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το καθιερωμένο κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα στον βόρειο Ατλαντικό.
 
24-organic-life

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της οργάνωσης στο αμερικανικό δίκτυο, οι εθελοντές, προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτές τις φωτογραφίες, πραγματοποίησαν μυστικές περιπολίες για ένα διάστημα 10 εβδομάδων, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.
 
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Sea Shepherd στη Μεγάλη Βρετανία, Rob Read, στόχος του πρότζεκτ ήταν να αποκαλυφτεί «η βάρβαρη παράδοση του σφαγιασμού εκατοντάδων μαυροδέλφινων από τους κατοίκους των νησιών Φερόες», προσθέτοντας ότι συμμετείχαν 18 συνολικά εθελοντές από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
09-delfinia-feroes-9
 
09-delfinia-feroes-14
 
09-delfinia-feroes-13
 
09-delfinia-feroes-12
 
Το έθιμο, ευρύτερα γνωστό ως grindadrap, χρονολογείται από τα τέλη του 16ου αιώνα. Οι αρχές των νησιών επιτρέπουν στους ψαράδες να οδηγήσουν κοπάδια μαυροδέλφινων στα ρηχά, όπου σφαγιάζονται με ένα ειδικό καμάκι που μπήγεται στο λαιμό τους και κόβει τη ραχοκοκαλιά τους στα δύο.
 
Στη συνέχεια, πολλοί άντρες μαζί τραβούν με βία τα θηλαστικά, που παλεύουν τρομοκρατημένα να ξεφύγουν, βιώνοντας ταυτόχρονα φρικτούς πόνους.
 
09-delfinia-feroes-12
 
09-delfinia-feroes-11
 
Τα μαυροδέλφινα στην ακτή πεθαίνουν αργά και βασανιστικά, συνήθως από ακατάσχετη αιμορραγία, με τα υπόλοιπα να κολυμπούν για ώρες στο αίμα μελών της οικογένειάς τους μέχρι να έρθει η σειρά τους να οδηγηθούν εξίσου βίαια στον θάνατο.
 
Η οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε ακόμη ότι οι εθελοντές της κατέγραψαν 9 διαφορετικά κυνήγια κατά τη διάρκεια των οποίων σφαγιάστηκαν 198 δελφίνια Ατλαντικού και 436 μαυροδέλφινα.
 
09-delfinia-feroes-5
 
Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση των νησιών Φερόες αποδοκίμασε τις δραστηριότητες της οργάνωσης. «Οι εκπρόσωποι της Sea Shepherd θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σκιαγραφήσουν μία αρνητική εικόνα για το κυνήγι μαυροδέλφινων, χαρακτηρίζοντάς το «βάρβαρο», «άσκοπο», «σατανικό» ή και «πράξη τρέλας», περιγράφοντας τους ντόπιους ως «ψυχοπαθείς σαδιστές», με σκοπό να προκαλέσουν αντιδράσεις εναντίον τους.
 
Έχουν επιλέξει έναν εύκολο στόχο, καθώς το κυνήγι μαυροδέλφινων στα νησιά Φερόες γίνεται σε κοινή θέα και ο καθένας είναι ελεύθερος να το παρακολουθήσει και να το καταγράψει».
 
 
09-delfinia-feroes-11
 
09-delfinia-feroes-10
 
Η κυβέρνηση σημείωσε ακόμη ότι το κρέας και το λίπος των μαυροδέλφινων αποτελεί εδώ και πολύ καιρό βασικό κομμάτι της διατροφής των κατοίκων. «Οι ψαριές μοιράζονται μεταξύ των συμμετεχόντων και των κατοίκων των περιοχών όπου διεξάγεται το κυνήγι, συνήθως χωρίς χρήματα. Κάθε μαυροδέλφινο τροφοδοτεί τις κοινότητες με εκατοντάδες κιλά κρέατος και λίπους, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να εισάγονται από το εξωτερικό».
 
09-delfinia-feroes-10
 
09-delfinia-feroes-8
 
Μάλιστα, η κυβέρνηση επιμένει ότι το κυνήγι μαυροδέλφινων είναι βιώσιμο. «Η ετήσια ψαριά στα νησιά Φερόε αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.
 
Παρόλο που τα μαυροδέλφινα δεν συγκαταλέγονται στα είδη προς εξαφάνιση, ακτιβιστικές οργανώσεις επισημαίνουν πως αν συνεχίσουν αυτές οι ανεξέλεγκτες παραδόσεις θανάτωσής τους, πολύ σύντομα θα αρχίσει να παρατηρείται αισθητή μείωση στον πληθυσμό τους.
 
Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως υπάρχουν παγκοσμίως περίπου 1 εκατομμύριο μαυροδέλφινα και 200.000 περίπου, που είναι τροπικά.
 
09-delfinia-feroes-7
 
Σύμφωνα με την οργάνωση Sea Shepherd, κάθε χρόνο περίπου 1.000 μαυροδέλφινα σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και παρόλο που το κρέας τους τρώγεται όντως από τους ντόπιους, μια μεγάλη ποσότητα απλώς καταλήγει να σαπίσει.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά Φερόες αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει μεν στη Δανία, αλλά δεν είναι μέλος της Ε.Ε. όπου το κυνήγι δελφινιών και φαλαινών απαγορεύεται
 
09-delfinia-feroes-6
 
09-delfinia-feroes-4
 
09-delfinia-feroes-3
 
09-delfinia-feroes-2
 
09-delfinia-feroes
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα ενδιαφέροντα...

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.