Διαφήμιση
ΤΕΠΑΗ. Νέα αύξηση φόρου για τα σκάφη από 7 μέτρα
Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 18:08
17-skafos 
 
Πρώτη φορά αριστερά, με την κυβέρνηση να ποινικοποιεί τη χρήση σκάφους και ας ζούμε στην Ελλάδα που βρέχεται από θάλασσα.
 
Με απόφαση του, όπως αναφέρει το capital.gr, παρόλη την ήδη αβάσταχτη φορολογία για τα σκάφη, το υπουργείο ναυτιλίας αυξάνει σημαντικά τα τέλη πλόων ( ΤΕΠΑΗ ) για όσα είναι από 7 μέτρα και πάνω…
 
Φυσικά, τα μεγάλα γιότ που είναι ήδη με ξένη σημαία, θα πάνε σε γειτονικές χώρες όπως Τουρκία, Αλβανία κλπ, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά, τη νύφη θα πληρώσει η τέως μικρομεσαία τάξη, ενώ θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού. 
 
24-organic-life
 
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η κατοχή σκαφών αποτελεί τεκμήριο ενώ επιπλέον επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης 13%. Έτσι ένα σκάφος 7 μέτρων συνεπάγεται τεκμήριο 12 χιλιάδων και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 1560 ευρώ. 
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου το νέο τέλος θα υπολογίζεται ανά έτος και μήνα: 
7 - 8 μέτρα 16 ευρώ το μήνα
8-10 μέτρα 25 ευρώ το μήνα
10 - 12 μέτρα 30 ευρώ το μήνα
και για άνω των 12 μέτρων 8 ευρώ το μέτρο το μήνα
 
17-skafos-pinakas
 
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, αναμένονται από την επιβολή του τέλους ετήσια έσοδα ύψους 15 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής εκφράστηκε από φορείς του κλάδου η εκτίμηση ότι τελικά τα αποτελέσματα θα είναι αντίστροφα και το Δημόσιο θα απολέσει έσοδα αφού θα αποχωρήσει μεγάλος αριθμός σκαφών από τη χώρα μας. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος τα σκάφη που σήμερα εμπιστεύονται ελληνικές μαρίνες "θα αναζητήσουν γειτονικούς λιμένες σε Κροατία, Τουρκία  και Αλβανία” και θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε μαρίνες, ναυπηγεία ενώ θα χαθούν θέσεις εργασίας, έσοδα από φόρους και εισφορές.
 
Κατά του τέλους έχουν ταχθεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών και η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστικών Εταιριών Περάματος.
 
Σημειώνεται τέλος ότι σήμερα το ετήσιο τεκμήριο είναι 4 χιλιάδες για σκάφη ανοιχτού τύπου έως 5 μέτρα, με προσαύξηση 2 χιλιάδες για κάθε μέτρο, ενώ για σκάφη με χώρους ενδιαίτησης είναι 12 χιλιάδες μέχρι 7 μέτρα και αυξάνεται κατά 3 χιλιάδες για κάθε μέτρο μέχρι τα 10 μέτρα
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα ενδιαφέροντα...

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.