Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τι σημαίνει CEO, CFO, CIO, CTO, CSO, CCO, CKO, CDO. Ερμηνεία
Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2021 14:18
30-ceo
 
Ασφαλώς και θα έχετε ακούσει τους όρους CEO, CFO κλπ και στους περισσότερους ίσως να φαντάζουν Κινέζικα. Ας ξεδιαλύνουμε λοιπόν και ας αναλύσουμε τους όρους, που περιγράφουν τη θέση που έχει ένα στέλεχος σε μια εταιρεία.
 
CEO:
Ο Διευθύνων Σύμβουλος (Chief Executive Officer) είναι συνήθως, ο πρόεδρος της εταιρείας / διευθύνων σύμβουλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
 

organic-life
 
 
CFO:
Ο Οικονομικός Σύμβουλος (Chief Financial Officer) είναι ο λογιστής της εταιρείας, ο οποίος κάποιες φορές εκτελεί και χρέη ταμία. Σε πολλές εταιρείες, θεωρείται το δεύτερο πιο σημαντικό στέλεχος, αφού κρατά τα λογιστικά βιβλία, ειδικά στις μέρες μας που οι εταιρείες φορολογούνται με 70% φόρους από το πρώτο ευρώ.
 
CIO:
Διευθυντής συστημάτων πληροφορικής: Είναι αρμόδιος για την εσωτερική πολιτική πληροφοριακών συστημάτων μιας επιχείρησης, και ιδιαίτερα με την άφιξη του Διαδικτύου, ενίοτε υπεύθυνος για της υποδομές e-business της εταιρείας.
 
CTO:
Chief Technology Officer: Αποτελεί το δεύτερο ή το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας. Είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη και ενδεχομένως, για τα νέα σχέδια κάποιου προϊόντος.
 

organic-life-botana
 
 
CSO:
Chief Security Officer: Είναι ο υπεύθυνος για την ασφάλεια των επικοινωνιών της εταιρείας και των συστημάτων των επιχειρήσεων.
 
CCO:
Chief Compliance Officer: Είναι ο υπεύθυνος για την εξασφάλιση ότι μια εταιρεία και οι εργαζόμενοί της είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς της κυβέρνησης και των εσωτερικών πολιτικών.
 
CKO:
Chief Knowledge Officer: Eίναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της γνώσης ενός οργανισμού.
 
CDO:
Chief Door Officer: Είναι ο υπεύθυνος στην είσοδο μιας εταιρείας, δηλαδή ο θυρωρός.
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.