Διαφήμιση
Naomi Parker Fraley: Πέθανε η Rosie the Riveter, το σύμβολο του φεμινισμού
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 04:31
24-rosie 
 
Naomi Parker Fraley: Πέθανε η Rosie the Riveter, το σύμβολο του φεμινισμού.
 
Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, η γυναίκα σύμβολο του φεμινισμού, γνωστή ως «Rosie the Riveter», από το θρυλικό posterδημιούργημα του καλλιτέχνη J. Howard Miller στον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
 
Η Naomi Parker Fraley πόζαρε για την φωτογραφία το 1942, όταν εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο της Καλιφόρνια. Η διάσημη φωτογραφία, που απεικονίζει την Fraley με λυγισμένο χέρι και φέρει τη λεζάντα «We can do it», έγινε παγκόσμιο σύμβολο του φεμινισμού.
 
organic-life
 
Η «Rosie the Riveter» συμβόλιζε όλες τις Αμερικανίδες που δούλευαν σε εξοντωτικές συνθήκες στα εργοστάσια για να κατασκευάσουν όπλα και προμήθειες για τους στρατιώτες, οι οποίοι προσπαθούσαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να κατατροπώσουν τη ναζιστική απειλή.
 
Ωστόσο, για πολλές δεκαετίες, η Fraley δεν είχε ταυτοποιηθεί ως το μοντέλο της φωτογραφίας και πολλοί θεωρούσαν πηγή έμπνευσης μια άλλη εργάτρια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
 
Η ίδια αναγνωρίστηκε ευρέως ως «Rosie the Riveter» το 2016, όταν ο Ακαδημαϊκός James J. Kimble από το Seton Hall University δημοσίευσε ένα άρθρο όπου αποκάλυπτε την ταυτότητά της κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, που διήρκεσε έξι χρόνια.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα ενδιαφέροντα...

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.