Διαφήμιση
Πώς μπορεί το σκάκι να βοηθήσει το παιδί σας
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 16:10
6-skaki
 
Ενισχύεται η μνήμη και η προσαρμοστικότητα!
Παίζοντας σκάκι, το παιδί θυμάται προηγούμενες κινήσεις και συνδυασμούς, βελτιώνοντας σημαντικά τη μνήμη του και επιπλέον, μαθαίνει να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τρόπους παιξίματος, καθώς κάθε αντίπαλος έχει τη δική του τεχνική.
 
organic-life
 
 
Λύνουν πιο εύκολα μαθηματικά προβλήματα!
Δεδομένου ότι το σκάκι είναι ένα σπορ που χρειάζεται πολλή μελέτη και συγκέντρωση στους συνδυασμούς των θέσεων και κινήσεων, τα παιδιά εκπαιδεύονται να παρατηρούν το θέμα από πολλές οπτικές στην αναζήτηση λύσης και όπως έχει παρατηρηθεί, αυτό συντελεί στην καλύτερη κατανόηση και επίλυση των μαθηματικών προβλημάτων.
 
Αναπτύσσεται η αυτοπεποίθησή του!
Η φύση του παιχνιδιού είναι τέτοια που το παιδί πρέπει να αναλύει καταστάσεις και να λαμβάνει αποφάσεις. Όσο περισσότερο εξασκείται, τόσο πιο γρήγορα θα φθάσει στο σημείο να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις χωρίς να σας συμβουλεύεται. Αυτό, προφανώς, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή του η οποία θα αυξηθεί αισθητά!
 
 
Μαθαίνει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του!
Κάθε κίνηση στο σκάκι πρέπει να είναι σοβαρά προμελετημένη καθώς ένα και μόνο λάθος μπορεί να οδηγήσει στην ήττα! Το παιδί που παίζει σκάκι, λοιπόν, εκπαιδεύεται αφενός να σκέφτεται καλά πριν πράξει, αφετέρου να αναλαμβάνει την ευθύνη και να δέχεται τις συνέπειες των πράξεών του.
 
Όπως μια κίνησή του στο σκάκι μπορεί να φέρει την ήττα, έτσι και μια λάθος απόφαση στη ζωή μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Το παιδί σας θα έχει την ικανότητα και να το δεχθεί και να το διαχειριστεί όταν έρθει αυτή η ώρα.
 
Αν, λοιπόν, αναζητάτε για το παιδί σας μια δραστηριότητα που να δίνει έμφαση στις ικανότητες του ατόμου, την υπευθυνότητα, τη σκληρή δουλειά, την αξία της νίκης, την αποδοχή της ήττας και το σεβασμό στον αντίπαλο, το σκάκι είναι μια σπουδαία επιλογή!

 

 

 

Περισσότερα ενδιαφέροντα...

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.