Διαφήμιση
Συνελήφθη ο πιο γνωστός παράνομος ψαροντουφεκάς. Αδικαιολόγητη σύλληψη καταγγέλλει ο Γιώργος Ταυρής, τον καίνε οι φωτογραφίες του
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2022 11:08
06-psar 
 
Συνελήφθη ο πιο γνωστός παράνομος ψαροντουφεκάς. Αδικαιολόγητη σύλληψη καταγγέλλει ο Γιώργος Ταυρής, τον καίνε οι φωτογραφίες του
 
Το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ημεδαπό να διενεργεί παράνομη υποβρύχια αλιεία, στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΩΝ” βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.
 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διενεργούσε παράνομη υποβρύχια αλιεία με χρήση αναπνευστικής καταδυτικής συσκευής, φακό και ψαροντούφεκο, ενώ συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων 169 ”Απείθεια” και 361 ”Εξύβριση” του Π.Κ.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
 
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το eviathema.gr o άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Γιώργος Ταυρής, από τα Ψαχνά.
 
Πρόκειται για τον πιο διάσημο παράνομο ψαροντουφεκά, ο οποίος όχι μόνον ψαρεύει παράνομα, αλλά ανεβάζει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλητικές φωτογραφίες και video, θεωρώντας πως είναι στο απυρόβλητο.
 
Το organiclife.gr, από το 2017 είχε αναδείξει το θέμα και μάλιστα είχαμε δεχτεί και απειλές από τον παράνομο αλιέα.
 
Γράφαμε τότε : 
 
 
Ο κος Ταυρής, ισχυρίζεται πως πάσχει από νόσο των δυτών και πλέον κινείται με πατερίτσες καθώς υπάρχει πρόβλημα στην κινητικότητα των κάτω άκρων. Αναφέρει στο eviathema.gr σχετικά με το περιστατικό : “Είμαι ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα από βαριά νόσο των δυτών. Για να μπορώ να στέκομαι όρθιος χρησιμοποιώ πατερίτσες. Η φυσικοθεραπεία που πρέπει να κάνω είναι να κολυμπάω και να κάνω κατάδυση μέχρι τα 5 μέτρα με καθαρό οξυγώνο για να ηρεμώ από τις κράμπες σε όλο μου το σώμα.
 
Με βρήκαν για παράνομη αλιεία. Για να υπάρχει θα πρέπει να βρεθούν αλιεύματα, αλιευτικά εργαλεία (ψαροντούφεκο) στην συγκεκριμένη περίπτωση και φακός. Γιατί το λιμεναρχείο όπως συνήθως κάνει δεν ανάρτησε τα κατασχεθέντα;
 

Αφου ο κος Ταυρής θέτει ερωτήματα, εμείς θα δώσουμε κάποιες πιθανές απαντήσεις : Η ταχύτητα του ήχου στο νερό, είναι 1.593 m / s, όταν στη ξηρά, είναι μόλις 343,2 m / s στους 20 C. Ετσι λοιπόν ο ήχος από ένα σκάφος γίνεται αντιληπτός από τον δύτη ή κολυμβητή, από πολλά μίλια μακριά, δίνοντας έτσι τεράστιο περιθώριο χρόνου να αφήσει στο βυθό ψαροντούφεκα, ψάρια και φακούς…

 
Γιατί το λιμεναρχείο που συνήθως καυχιέται δεν ανάρτησε τα αλιεύματα από την παράνομη αλιεία; Ο λόγος είναι απλός διότι δεν υπάρχει τίποτα ! Αν υπάρχει ας μας τα δείξουν.
 
Το περιστατικό έγινε ως εξής. Ενώ κολυμπούσα σε επιφάνεια 30 μέτρων από την στεριά, ήρθε ένα σκάφος δίπλα μου χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας. Κάποιος από εκεί έφεγγε στα μάτια μου ένα προβολέα ! Του είπα πρόσεχε θα με χτυπήσεις ! Τότε πήδηξε κάποιος από αυτούς στο νερό και βρίζοντας με με βίαιο τρόπο και χτυπήματα με τράβηξε στο σκάφος !
 
Με ανέβασαν τραβώντας με πάνω σε αυτό! Τους είπα τι θέλετε και ποιοι είστε;
 
Μου λένε κάνεις κατάδυση και δεν την έχεις δηλώσει. Τους απαντάω, απλά κολυμπάω και δεν έχω ούτε μάσκα, ούτε φακό. Χρησιμοποιώ φιάλη οξυγόνου και το τζάκετ να με κρατάει στην επιφάνεια.
 
Τότε τους ζήτησα να με αφήσουν έξω στο αντίσχοινο αλλά μάταια. Μου είπαν ότι θα με πάνε στην Στυλίδα και να έρθει κάποιος να με πάρει από εκεί και ότι θα δηλώσουν ότι μου έκαναν έρευνα και διάσωση.
 
Κατέληξα στο Λιμεναρχείο Αιδηψού. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του είπα αρκετές φορές να ανάψουν τα φώτα του σκάφους γιατί είναι επικίνδυνο, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Με χλέβαζαν και γελούσαν και μου έλεγαν, ποιος θα σε πιστέψει ότι δεν ανάβουμε τα φώτα;
 
 
organic-life
 
Με έβγαλαν από το σκάφος, με έβαλαν στην καρότσα ενός αγροτικού να με μεταφέρουν στο Λιμεναρχείο.
 
Μετά από έντονη διαμαρτυρία με άφησαν να καλέσω το 108, την Άμεση Δράση του Λιμενικού, όπου τους ανέφερα το περιστατικό και κάποιος λιμενικός τότε μου πήρε με την βία το τηλέφωνο από τα χέρια.
 
Από τις 05.00 τα ξημερώματα τους ζητούσα να μου φέρουν ρούχα και έφτασε 11.00 το πρωί για να μου πουν ότι είμαι κρατούμενος για απήθια και εξύβριση.
 
Εκείνη την ώρα ήρθε στο Λιμεναρχείο ο Λιμενάρχης Σωτήρης Δανίκας και φώναζε έντονα και σηκώνοντας τα χέρια με απειλούσε ότι θα με δείρει.
 
Του απάντησα, ότι δεν ντρέπεται να δείρει έναν κρατούμενο και μάλιστα ανάπηρο;
 
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω κάποιο άγνωστο Λιμενικό, ο οποίος ήρθε στο Λιμεναρχείο, χωρίς να έχει υπηρεσία και όταν με είδε σχεδόν γυμνό, με μια μικρή πετσέτα, έτρεξε σπίτι του και μου έφερε ρούχα.
 
Άμεσα θα καταφύγω σε μηνήσεις εναντίον των λιμενικών που ψεύδονται και εναντίον του Λιμενάρχη Δανίκα που έστησαν όλη αυτήν την υπόθεση εναντίον μου”.
 
Καίνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους ισχυρισμούς Ταυρή.
Μπορεί ο κος Ταυρής να ισχυρίζεται πως βουτάει νυχτιάτικα με μπουκάλες για λόγους υγείας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του όμως, καίνε τους ισχυρισμούς.
 
Πρόσφατα video και φωτογραφίες τον απεικονίζουν βράδυ να φοράει στολή δύτη και να κρατάει εντυπωσιακά αλιεύματα.
 
06-ps52
 
Το πιο πρόσφατο video, βράδυ, με στολή δύτη και τη ψαροσακούλα να δικρίνεται στη μέση, έχει ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 22/06/2022, όπως βλέπουμε στο παραπάνω screen shot 
 
06-psarosakoula
 
19 ιουνίου σε video που έχει ο ίδιος ανεβάσει, φαίνεται ξεκάθαρα η ψαροσακούλα κρεμασμένη στη μέση, ενω φοράει στην πλάτη την αναπνευστική καταδυτική συσκευή. Φυσικά, από μόνη της, δεν αποτελεί παράπτωμα, αλλά εαν κάποιος συνδέσει όλα τα στοιχεία, βγάζει κάποια συμπεράσματα...
 
Μάλιστα σε μια αρκετά παλαιά φωτογραφία, όταν κάποιος τον ρωτάει εάν έγινε καλά με τη νόσο ή είναι παλιά η φώτο, απαντάει πως ούτε η νόσος πέρασε, ούτε παλιά φωτογραφία θα ανέβαζα. Ούτε ψεύτικο προφίλ θα έφτιαχνα !!! ...
 
06-psar-nosos-2
 
Οσον αφορά στη νομοθεσία, να επισημάνουμε πως το ψαροντούφεκο επιτρέπεται από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Βράδυ δηλαδή, σε καμία περίπτωση.
 
Απαγορεύεται το ψαροντούφεκο με αναπνευστική συσκευή ( ημέρα και νύχτα ).
 
Απαγορεύεται η πώληση ψαριών από ψαροντούφεκο.
 
Οσον αφορά το μέγιστο αριθμό αλιευμάτων, αυτός ορίζετα στα 5 κιλά / ψαρά, ενω επιτρέπεται μόνον ένα μαύρο ψάρι την ημέρα ( ροφός, στήρα, σφυρίδα, πίγκα... )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.