Διαφήμιση
Επιτρέπονται τα σκυλιά στη θάλασσα σύμφωνα με το νόμο 4235/2014. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις
skilia-paralia 
 
Μπορεί να έχετε συναντήσει ταμπέλες όπως η παραπάνω ή ορισμένους λουόμενους που ορύονται όταν σας δουν με το σκύλο σας στην παραλία.
 
Τί ισχύει όμως ; Μπορούμε να πάρουμε το σκυλί μας μαζί μας κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας στη θάλασσα ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις.
 
Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως ο σκύλος δε μπορεί να κάνει την ανάγκη του μέσα στο νερό, σε αντίθεση με τον άνθρωπο που μολύνει τη θάλασσα με τις ακαθαρσίες του.
 
Θα λέγαμε λοιπόν, πως στην ουσία αντί κάποιοι να δυσανασχετούν με τα σκυλιά που μπαίνουν στη θάλασσα, θα έπρεπε να δυσανασχετούν περισσότερο με τους ανθρώπους που κολυμπάνε !!!
 
 
organic-life
 
Σε μια ερημική παραλία, μπορούμε να αφήσουμε το σκύλο μας να κάνει ελεύθερα το μπάνιο του, να παίξει στην άμμο και να τρέξει, με την προϋπόθεση πως φυσικά οφείλουμε να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του από την παραλία.
 
Εάν όμως εμφανιστούν λουόμενοι οι οποίοι τυχόν ενοχληθούν από το σκύλο μας οφείλουμε να μεριμνήσουμε κατάλληλα.
 
Ετσι λοιπόν κανείς δε μπορεί να μας υποχρεώσει να φύγουμε από την παραλία, αλλά υποχρεούμαστε να έχουμε το σκυλί μας κοντά μας.
 
Τι προβλέπει ο νόμος για τα κατοικίδια στην παραλία
Ο νόμος 4235/2014 (Α’ 32), που αποτελεί τροποποίηση του 4039/2012, για τα ζώα συντροφιάς αναφέρει σαφώς ότι επιτρέπεται η παρουσία τους οπουδήποτε, αρκεί να είναι ελεγχόμενα από τον συνοδό τους, να κυκλοφορούν με λουρί και να υπάρχει διαθέσιμο το βιβλιάριο υγείας τους (ή το διαβατήριο) για κάθε ενδεχόμενο έλεγχο από τα αρμόδια διοικητικά όργανα.
 
Όσον αφορά στο θέμα της παραλίας, ο περίπατος επιτρέπεται γενικώς, με την προϋπόθεση ότι ο σκύλος συνοδεύεται και ο ιδιοκτήτης έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας.
 
organic-life-botana
 
 
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μπάνιο στο σκύλο του σε παραλίες, αρκεί να μην παραπονεθεί κάποιος λουόμενος ότι «του προσβάλλει την προσωπικότητα». Σε αυτή την περίπτωση, ο σκύλος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Οχι όμως από την παραλία...
 
«Δεκάλογος ορθής συμπεριφοράς» στην παραλία
1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση από τον ιδιοκτήτη του και όχι ελεύθερος, ενοχλώντας τους υπόλοιπους λουόμενους.
 
2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που ζητηθεί.
 
3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.
 
4, Βάσει νόμου, επιτρέπεται η παρουσία των κατοικιδίων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.
 
5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων. Η θάλασσα δε γίνεται να μολυνθεί ανεπανόρθωτα από την παρουσία τους. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.
 
 
balloon-tsantes
 
 
6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.
 
7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα για να μη δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.
 
8. Πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξασφάλιση σκιάς και την παροχή νερού.
 
9. Τα σκυλιά, όπως τα παιδιά, θέλουν φροντίδα στην παραλία. Πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πολύ πρωινές ή οι απογευματινές, ακριβώς επειδή μπορεί να αφυδατωθούν ή να πάθουν και ηλίαση. Τα πιο ευαίσθητα κινδυνεύουν και από εγκαύματα στις πατούσες, αφού το καυτό έδαφος τα επηρεάζει και αυτά.
 
10. Καλό θα είναι όλοι να γνωρίζουμε ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στη θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.